Současná cukrařina pozbývá duši, myslí si cukrářka Mirka van Gils Slavíková
Mašina za vás nic neudělá, říká Mirka van Gils Slavíková, umělecká cukrářka, která si v Kalifornii založila cukrárnu specializovanou na perníčky a v roce 2002 zvítězila ve velké ceně v Paříži. Na dnešní cukrařině ji chybí ruční dotek, důležité je dodržovat tradici, a přiznává, že na Vánoce dělá nejraději slepovaná linecká prasátka. Co je to rustikální cukrařina? A jak poznat správnou mouku na vánoční cukroví?
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Írán volí mezi řadou špatných možností reakce na útok. Ani nedělat nic ale nezaručí bezpečí, říká expert
-
Koalice Spolu od začátku bitcoinové kauzy přišla o dva procentní body. Piráti mírně posilují, ukazuje STEM
-
Zařízení na výzkum a obohacování uranu. Jaká místa íránského jaderného programu USA zasáhly?
-
Chtěl jsem to od začátku napálit a ukázat jim, kdo je tu šéf, komentuje zlatou jízdu kanoista Fuksa