Současná cukrařina pozbývá duši, myslí si cukrářka Mirka van Gils Slavíková
14. prosinec 2019

U kynutého těsta je nejdůležitější láska a čas, vysvětluje umělecká cukrářka Mirka van Gils Slavíková. Každé cukroví podle ní musí mít ruční dotek
Mašina za vás nic neudělá, říká Mirka van Gils Slavíková, umělecká cukrářka, která si v Kalifornii založila cukrárnu specializovanou na perníčky a v roce 2002 zvítězila ve velké ceně v Paříži. Na dnešní cukrařině ji chybí ruční dotek, důležité je dodržovat tradici, a přiznává, že na Vánoce dělá nejraději slepovaná linecká prasátka. Co je to rustikální cukrařina? A jak poznat správnou mouku na vánoční cukroví?
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Slovensko umožní schválit nové protiruské sankce, řekl Fico. Konec ruského plynu v EU je prý ‚imbecilní‘
-
Obžaloba elitních českých vojáků: Zajatce bili do obličeje, vydírali a pak ho nechali 75 minut krvácet
-
Odhalí fotka melanom? Lidé nevyšetří správné znaménko, míní Jarešová. Svoboda: Aplikace může pomoct
-
Při paraglidingu zahynul dobrodruh Felix Baumgartner, proslul skokem ze stratosféry