Současná cukrařina pozbývá duši, myslí si cukrářka Mirka van Gils Slavíková

14. prosinec 2019

Největší audioportál na českém internetu

Mirka van Gils Slavíková | Foto: Tomáš Černý, Český rozhlas, Český rozhlas

U kynutého těsta je nejdůležitější láska a čas, vysvětluje umělecká cukrářka Mirka van Gils Slavíková. Každé cukroví podle ní musí mít ruční dotek

Mašina za vás nic neudělá, říká Mirka van Gils Slavíková, umělecká cukrářka, která si v Kalifornii založila cukrárnu specializovanou na perníčky a v roce 2002 zvítězila ve velké ceně v Paříži. Na dnešní cukrařině ji chybí ruční dotek, důležité je dodržovat tradici, a přiznává, že na Vánoce dělá nejraději slepovaná linecká prasátka. Co je to rustikální cukrařina? A jak poznat správnou mouku na vánoční cukroví?

Mohlo by vás zajímat

Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu