Současná cukrařina pozbývá duši, myslí si cukrářka Mirka van Gils Slavíková
Mašina za vás nic neudělá, říká Mirka van Gils Slavíková, umělecká cukrářka, která si v Kalifornii založila cukrárnu specializovanou na perníčky a v roce 2002 zvítězila ve velké ceně v Paříži. Na dnešní cukrařině ji chybí ruční dotek, důležité je dodržovat tradici, a přiznává, že na Vánoce dělá nejraději slepovaná linecká prasátka. Co je to rustikální cukrařina? A jak poznat správnou mouku na vánoční cukroví?
Související
-
Chutná české cukroví cizincům? Odpověď zná Pavel Maurer
Vanilkové rohlíčky, linecké s marmeládou a vosí hnízda patří mezi nejtypičtější české cukroví. Tyhle tři druhy ochutnali v jednom pokusu cizinci.
-
S laktózovou intolerancí se v restauraci moc nenajíte, říká autorka knihy o alergenech
„Dnes dokážete nahradit skoro všechno, laktózu, lepek…,“ říká Jana Pechmanová. Jak se jí daří vypořádat se s alergií?
-
Západní styl sushi má pramálo společného s Japonskem, vysvětluje český kuchař
Richard Tomáš z restaurace Yamato je druhým vicemistrem světa v přípravě sushi. Čím přesvědčil porotu? A jaký význam má pro Japonce květ hrušky?
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.