Západní styl sushi má pramálo společného s Japonskem, vysvětluje český kuchař

20. září 2019

Richard Tomáš z restaurace Yamato je druhým vicemistrem světa v přípravě sushi. Pro Japonce je důležitá symbolika, říká. Za uspořádáním sushi na talíři je filozofie, musíte znát roční období, sezónní suroviny i význam ornamentů. Hodnotí se vizuální stránka, filozofický rozměr a teprve poté přichází na řadu chuť. Baví mě barvy, kreativita, možnost kombinace chutí a nepřeberné množství ryb a mořských plodů. Čím přesvědčil porotu? A jaký význam má pro Japonce květ hrušky?

Mohlo by vás zajímat

Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

Zmizelá osada

Koupit

Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.