Západní styl sushi má pramálo společného s Japonskem, vysvětluje český kuchař
20. září 2019
Richard Tomáš z restaurace Yamato je druhým vicemistrem světa v přípravě sushi. Pro Japonce je důležitá symbolika, říká. Za uspořádáním sushi na talíři je filozofie, musíte znát roční období, sezónní suroviny i význam ornamentů. Hodnotí se vizuální stránka, filozofický rozměr a teprve poté přichází na řadu chuť. Baví mě barvy, kreativita, možnost kombinace chutí a nepřeberné množství ryb a mořských plodů. Čím přesvědčil porotu? A jaký význam má pro Japonce květ hrušky?
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
,V rozpočtu chybí 85 miliard korun na výdajích‘, říká Babiš. Odcházející vláda kritiku odmítá
-
Šéf Ústavu pro studium totalitních režimů: Do politiky nezasahujeme, útokům Stačilo! jsme se bránit museli
-
Lavrov je připraven setkat se s Rubiem. Pro dosažení míru je podle něj třeba zohlednit zájmy Ruska
-
ŽIVĚ: Češi v Tampere útočí na první bodový zisk. Radiožurnál Sport vysílá přímý přenos