S laktózovou intolerancí se v restauraci moc nenajíte, říká autorka knihy o alergenech
Janu Pechmanovou postihly klasické alergie už v dětství, později přišla laktózová intolerance. Začala doma více vařit a postupně se učila s alergií žít. Své vlastní zkušenosti, osobní prožitky a příběhy vtiskla do knihy S alergeny i bez nich. Co je zásadní chybou, kterou při jídle děláme? „Kombinujeme potraviny, které pro náš organismus nejsou dobré,“ vysvětluje v rozhovoru s moderátorkou Patricií Strouhalovou.
Související
-
Jídlo by mělo zvíře taky bavit, tvrdí šéfkuchařka krmiv pro psy a kočky
Psovi Markéty Táborské dávali veterináři šest týdnů života. Vystudovaná politoložka to ale odmítla vzdát a díky změně stravy se jí podařilo udělat z šesti týdnů osm měsíců.
-
Když plýtváme jídlem, plýtváme i energiemi, upozorňují odborníci
Kde se nejvíce plýtvá potravinami? A umíme nakládat s energiemi? I na to odpovídají manažerka Zachraň jídlo Anna Strejcová a Michal Broža z informačního centra OSN v Praze.
-
Beru lidi do kuchyně, je to nádherné prostředí. Restaurace je zábavní podnik, rozplývá se šéfkuchař
Martin Svatek je šéfkuchař a hostinský v táborském hotelu Nautilus. Když mluví o kuchyni, celý září. Co ho na jeho práci nejvíc baví? A v čem je specifická česká kuchyně?
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka