S laktózovou intolerancí se v restauraci moc nenajíte, říká autorka knihy o alergenech
26. říjen 2019
Janu Pechmanovou postihly klasické alergie už v dětství, později přišla laktózová intolerance. Začala doma více vařit a postupně se učila s alergií žít. Své vlastní zkušenosti, osobní prožitky a příběhy vtiskla do knihy S alergeny i bez nich. Co je zásadní chybou, kterou při jídle děláme? „Kombinujeme potraviny, které pro náš organismus nejsou dobré,“ vysvětluje v rozhovoru s moderátorkou Patricií Strouhalovou.
Dnes dokážete nahradit skoro všechno, laktózu, lepek… říká Jana Pechmanová
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Otřes v kauze výhrůžek bombovým útokem českým školám, podezřelý po propuštění utekl do Běloruska
-
Gott muzeum na Bertramce mít nebude. Vdova Ivana zastavila projekt ze ‚zdravotních i osobních důvodů‘
-
Unie není pro USA hodnotný partner, říká k novým clům ekonom. Velvyslanec: Dohoda je i tak úspěch
-
Nikdy na ultrazvuku neodhalíme všechny vývojové vady dítěte. To je iluze, popisuje gynekolog Calda