Výborná v zoo. Celý týden se zvířaty a jejich chovateli. Na Radiožurnálu od 8. srpna

Pražská zoo se připravuje na velkou změnu. V září by měl být slavnostně otevřen nový pavilon goril, kde vznikne i nová rodinná skupina v čele se samcem Kisumem. Přicestovat má také dcera gorily Moji jménem Duni. Jak se na novou situaci připravují zvířata a jak jejich chovatelé? A co dalšího se děje v pražské zoo? Lucie Výborná se bude po celý týden hlásit přímo od expozic. Popovídá si s chovateli i ošetřovateli a v pátek vám nabídne i živý přenos z nového gorilího pavilonu.

Pokud chcete být přímo u natáčení, zamiřte do Zoo Praha každý den odpoledne od neděle do čtvrtka vždy v 15 hodin. U vzdělávacího centra bude parkovat naše mobilní studio R-stream, a vy tak budete moct sledovat rozhovor přímo na místě. Ve vysílání ho uslyšíte hned následující den dopoledne v tradičním čase po zprávách v 9 hodin.

Čtěte také

Kousek od výběhu lachtanů si bude Lucie Výborná povídat s jejich vrchním chovatelem Jakubem Mezei. Dalšími hosty budou vrchní veterinář pražské zoo Roman Vodička a kurátor chovu plazů Petr Velenský, oba pamětníci ničivých povodní v roce 2002, od nichž právě v těchto dnech uplyne už 20 let. K mikrofonu naproti Lucii usedne také David Vala, chovatel aktuálně asi nejatraktivnějších zvířat v Zoo Praha, a sice vombatů, tasmánských čertů nebo luskounů.

V pátek budeme ze zoo vysílat živě a na sociálních sítích a na našem webu vám nabídneme videopřenos přímo z nového gorilího pavilonu, kde si samice s mláďaty už několik týdnů zvykají na nové prostředí. Lucie Výborná si tam bude povídat s ředitelem Zoo Praha Miroslavem Bobkem.

Nenechte si ujít letní speciál Hosta Lucie Výborné, poslouchejte Dopolední Radiožurnál nebo sledujte náš web a sociální sítě, aby vám neunikly ani exkluzivní bonusové materiály ze zákulisí.

autoři: Radiožurnál , and

Související