Pojďte s námi do budoucnosti. Magazín Experiment chystá sérii přednášek a speciálního vysílání

20. červen 2019

Experiment Speciál – to je pět večerů inovací a vizí budoucnosti. Pět dní za sebou pět témat, která se týkají každého z nás. Přednášky můžete sledovat online. Začínáme v pondělí 17. června! Podívejte se na program a hosty.

Denně na Radiožurnálu slyšíte reportáže o novinkách v technice nebo problémech, se kterými musí pomáhat věda. Současnost přináší výzvy v podobě sucha, smogu nebo zahlcení informacemi. Co nás čeká dalšího? A jak zvládnout dnešek?

Pozvali jsme řadu expertů z různých oborů, abychom se společně zamysleli nad budoucností – dohromady s vámi. Chceme představit inovace a vize v medicíně, architektuře a dalších oborech.

Každý večer jiný obor

Půlhodinové rozhovory se speciálními hosty uslyšíte živě každý den od 20.05 na Radiožurnálu.

Přednášky začínají v 19.00 a natáčíme je na video. Živý přenos pojede na webu a Facebooku Radiožurnálu a události celé akce. Záznamy pak najdete na našem webu.

Odstartujeme architekturou

V pondělí 17. června se vydáme do pražského CAMPu. Tématem budou architektura, bydlení a nové materiály. Večerem provedou Hanka Shánělová a Vojtěch Koval. Pozvání přijala také první dáma české architektury Eva Jiřičná a tak se můžete těšit na speciální rozhovor! Na místě budou ukázky podivných obydlí budoucnosti: iglou či přístřešek na Marsu. Sledujte online reportáž a přenos zde.

Videozáznam večera:

Úterní večer věnujeme medicíně v Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR. Jak vypadají nejnovější lékařské pomůcky? Co nám přináší bionika? A jak může pomoci virtuální realita při výchově nových doktorů? Odborníky tentokrát vyzpovídá Vojta s Hankou Shánělovou.

Videozáznam večera:

Středa – budoucnost běžného života

Ve středu zavítáme do české centrály Microsoftu za prací, vzděláním a zábavou 4.0. Přednášky zasvětíme robotizaci, umělé inteligenci a možná vás dokonce zbavíme strachu z matematiky.

Videozáznam večera:

Ve čtvrtek probereme budoucnost dopravy i nové možnosti digitálních služeb v autech. Večer hostí Český institut informatiky, robotiky a kybernetiky ČVUT v Praze.

V přednáškovém sále bude závodní studentská formule týmu eForce FEE Prague Formula, modely aut na vodíkový pohon ze série Horizon Grand Prix a nápoje vám připraví robot! Moderuje spolu s Vojtou Petr Král.

Videozáznam večera:

Závěr: Hlavně se z toho nezbláznit!

Experiment Speciál zakončíme v pátek na Metronome festivalu. Pro návštěvníky festivalu bude připravena instalace virtuální reality a popovídáme si o tom, jak se z toho všeho nezbláznit a budoucnost si užít. Téma je psychologie v digitálním věku.

Pozor – na poslední večer vstupenky nerozdáváme. Pokud se nechystáte na festival, sledujte páteční program živě na Facebooku Radiožurnálu.

Videozáznam večera:

A jeden tip na závěr: Přidejte se k Experimentu Speciál na Facebookovu, ať vám nic neunikne! Na události pak najdete také živý přenos.

autor: had
Spustit audio