Na zadělávání perníku se dříve používal i výluh z růží, přibližuje autorka kuchařky Staročeský perník
6. prosinec 2020
Alena Anežka Gajdušková léta sbírá staré kuchařky a ráda se noří do obydlí a kuchyní našich babiček a prababiček. Ve své nejnovější knize Staročeský perník přibližuje dnešním kuchařkám staré recepty kulturního dějepisce a národopisce Čeňka Zíbrta. „Na perníčky je nejideálnější žitná mouka, která jim dodává nejen tmavou barvu, ale zároveň i vlahost. Díky tomu dlouho vydrží měkké a poživatelné,“ nastiňuje základní recept. Kolik druhů perníku vůbec existuje?
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Kauza výhrůžek českým školám bombovým útokem se komplikuje, podezřelý utekl do Běloruska
-
Kdo to řekl? Politici diskutovali o rozdílech mezi regiony, přiřaďte k nim jejich konkrétní výroky
-
Odliv mladých lidí ze seznamovacích aplikací? Necítí se tam bezpečně, vysvětluje terapeutka
-
Trumpův únik z vlastní pasti a příležitost pro Putina. Klíčové otázky kolem aljašského summitu o Ukrajině