Kam jedeme pro Světlušku? Podívejte se na kompletní seznam míst, kde pomáháme

4. srpen 2019

Radiožurnál opět pojede pro Světlušku! Po celý srpen budou naši moderátoři a reportéři spolu s cyklistickým týmem nevidomých křižovat republiku na dvojkolech. Podívejte se na celý seznam, kdo a kdy vyjíždí za cílem!

Jedeme každé pondělí, středu a pátek od 5. srpna! Živě se budeme hlásit nejen ve vysílání Radiožurnálu, ale také na našich sociálních profilech: na instagramu, facebooku a twitteru.

A každý den po té vám na webu přineseme reportáž – příběhy o tom, kde Světluška pomáhá a kam putují vybrané peníze. Protože každý kilometr, který rozhlasáci vyjedou, se počítá. Každý přinese 500 Kč tam, kde jsou potřeba!

První týden nastartuje Petr Král

Jako první si tandemový výjezd zkusí moderátor Dopoledního Radiožurnálu Petr Král. Ve středu naváže Pavel Sladký ze stanice Český rozhlas Vltava, kterého doprovodí reportér Martin Karlík. A v pátek se projede naše největší sportovkyně :-) Lucie Výborná vyrazí za zrakově postiženými sportovci v TJ Zora.

  • 5. srpna – Petr Král  pro LORM – Společnost pro hluchoslepé
  • 7. srpna – Pavel Sladký  pro organizaci Aliterra a tábor Život trochu jinak
  • 9. srpna – Lucie Výborná  pro TJ Zora

iROZHLAS vysílá svého šéfa

Patrik Rozehnal v restaurantu Kuchyň

Další pondělí vyjede pro Světlušku Patrik Rozehnal, moderátor pořadů Humoriáda, Pochoutky a Hvězdné návraty regionálních stanic Českého rozhlasu.

Zpravodajský server iROZHLAS se k nám připojí ve středu 14. 8. prostřednictvím Radka Kedroně. K šéfredaktorovi se do týmu připojí sama ředitelka projektu Světluška Gabriela Drastichová. Týden zakončí náš vrchní moderátor a ředitel Zpravodajství Jan Pokorný.

  • 12. srpna – Patrik Rozehnal  pro TyfloCentrum Pardubice
  • 14. srpna – Radek Kedroň a Gabriela Drastichová  pro Návštěvy POTMĚ
  • 16. srpna – Jan Pokorný  pro ostravské Sdružení pro ranou péči

Za Dvojku jede Dalibor Gondík

Třetí týden se nejprve předvede moderátor Ranního Radiožurnálu Jirka Chum. Hned ve středu pojede další ranní moderátor – reprezentant Dvojky Dalibor Gondík – navštíví jihlavský kurz sebeobrany. A v pátek si na dvojkolo sedne znova Gábina Drastichová. Tentokrát už jako hlava vlastního týmu.

  • 19. srpna – Jiří Chum pro neziskovou organizaci EDA
  • 21. srpna – Dalibor Gondík  pro Tyflocentrum Jihlava
  • 23. srpna – Gabriela Drastichová pro středisko Teiresiás a futsal pro nevidomé Avoy

Končíme až 30. srpna!

Michael Rozsypal

Poslední týden začne Štěpán Pokorný. Mladý moderátor se vydá za nejmenšími nevidomými, dětmi z plzeňské školy Lazaretní. Hanka Shánělová potěší uprostřed týdne děti z centra LIRA a jako poslední se na dvojkolo posadí Michael Rozsypal.

Moderátor Českého rozhlasu Plus má často na starost politické rozhovory, speciály a dokonce i veřejné debaty. V pátek 30. srpna se nám tedy ukáže v netradičním světle. Doprovodí ho reportér Vojta Koval, kterého znáte z magazínu Experiment.

  • 26. srpna – Štěpán Pokorný  pro školu Lazaretní
  • 28. srpna – Hanka Shánělová pro centrum LIRA
  • 30. srpna – Michael Rozsypal pro spolek Mluvící kniha

Související

Více o tématu

Jak přispět Světlušce?

 

Dárcovská DMS

Podpořte nás zasláním jednorázové nebo dlouhodobé dárcovská SMS na číslo 87 777 ve tvaru:

DMS SVETLUSKA 90

DMS TRV SVETLUSKA 190

Telefonní číslo
87 777

Cena jednorázové DMS je 90 Kč. Cena trvalé DMS je 190 Kč a bude vám automaticky odečítána každý měsíc. Více na www.darcovskasms.cz. Službu DMS provozuje Fórum dárců, technicky zajišťuje ATS Praha.