České hokejistky si na olympiádě připsaly první výhru. „Byli jsme hodně nervózní,“ tvrdí kouč Pacina

3. únor 2022

České hokejistky vstoupily do olympijského turnaje vítězně. V prvním zápase skupiny B porazily domácí Čínu po gólech Terezy Radové, Denisy Křížové a Michaely Pejzlové 3:1. „Byli jsme hodně nervózní a nemohli jsme se z toho nějak dostat. Tím, že Čína hraje fantasticky defenzivně organizovaný systém, jsme se museli dlouho trápit, než jsme se dostali k prvnímu gólu,“ popisuje trenér Pacina. „Naše dobrá souhra nám pomáhala v tom, že jsme mohli překonávat 1-2-2 systém,“ doplňuje.

Další zápas na olympijských hrách v Pekingu odehrají české hokejistky v sobotu 5. února v 9:40 s reprezentací Švédska. Na Radiožurnálu Sport uslyšíte celé utkání v přímém přenosu, na Radiožurnálu vám nabídneme zpravodajské vstupy.

Nenechte si ujít olympijskou atmosféru, i když budete tou dobou zrovna v práci nebo na cestách, a poslouchejte sport na Radiožurnálu Sport. Naladíte nás na digitálních rádiích DAB+, na internetu nebo v televizní síti DVB-T2. A poslouchat Radiožurnál Sport můžete jednoduše také ze svého mobilního telefonu nebo tabletu v aplikaci mujRozhlas. Tam najdete také kompletní audioarchiv našeho vysílání.

autoři: Petr Kadeřábek , vla
Spustit audio

Související