Trenér Pacina: Ženský hokej má vzestupnou tendenci. V Česku se ani neví, jak jsou naše hráčky dobré

28. říjen 2021

Hostem sportovní talkshow Na férovku s Vavřincem Hradilkem je trenér ženské hokejové reprezentace Tomáš Pacina. Jak se dostal k trénování dovedností s největšími hvězdami NHL, jako je Sydney Crosby nebo John Tavares? Jak vzpomíná na svoji emigraci do Severní Ameriky? A co ho přimělo vrátit se z NHL zpět do České republiky? Poslechněte si celý rozhovor!

Vy máte šanci kvalifikovat se na olympiádu v Pekingu. Můžeš mi popsat, jaká je nejideálnější varianta toho postupu?

Olympijská kvalifikace se skládá ze tří zápasů proti Norsku, Polsku a Maďarsku. Všechny tři zápasy musíme vyhrát a jsme samozřejmě na papíře favorité. Měli bychom to zvládnout, ale je to sport. Jsme v roli favoritů a to není přirozené české nátuře.Navíc je za námi nedávná traumatická minulost a traumatickou minulost máme i s olympiádou. Zatím se holky snažily třikrát kvalifikovat a nikdy to nevyšlo. V naší mysli jsme největším nepřítelem my a s tím teď budeme pracovat. Nebudeme ty strachy potlačovat a budeme jim čelit.

Čtěte také

Je se vší úctou k dámám těžší trénovat holky v tomto ohledu?

Jsou tam rozdíly, ale myslím si, že to není těžší. Holky jsou velice vnímavé a jsou otevřené. Pokud jim člověk říká pravdu, tak si toho velice váží. Chtějí slyšet na rovinu, co se děje a proč se to dělá. V něčem je to i jednodušší. Ego máme všichni a to je ten největší nepřítel, který nám našeptává všechny slabiny, pochybnosti a nedůvěry, které v tom týmu jsou, ale za ten rok a půl se nám to podařilo posunout.

Jde ženský hokej obecně nahoru?

Má vzestupnou tendenci. Myslím, že Česká republika ani neví o tom, jak jsou naše holky výjimečně dobré. Hrají ve Švédku, kde patří k nejlepším hráčkám, ve Finsku, v Rusku, hrají v Americe na univerzitách a v Kanadě. V týmu patří vždy k těm nejlepším hráčkám.

Sportovní talkshow Na férovku s Vavřincem Hradilkem každý čtvrtek živě na Radiožurnálu Sport
autoři: Vavřinec Hradilek , vla

Související