Poslouchejte zimní olympijské hry živě na Radiožurnálu Sport! V čínském Pekingu startují už 4. února

24. leden 2022

Sportovní vrchol tohoto roku odstartuje 4. a potrvá až do 20. února. Do čínského hlavního města Pekingu se olympiáda vrací po 13 letech, v roce 2008 hostila čínská metropole letní olympiádu. Olympioniky letos čeká v Pekingu celkem 102 soutěží v 15 sportech. Buďte s Radiožurnálem a Radiožurnálem Sport u toho!

Na olympiádě platí přísná opatření, všichni účastníci her jsou po celou dobu konání a pobytu v Číně uzavřeni v „bublině“ bez možnosti opustit její jasně vymezené hranice - sportoviště a jejich zázemí, olympijskou vesnici a hotely.

Čtěte také

Navzdory tomu čínští organizátoři počítají s účastí diváků na sportovištích. Půjde ovšem jen o domácí fanoušky, zahraniční diváci se do hlediště nedostanou. Povzbuzovat své kolegy přímo na místě budou moct také další olympionici. Na letních hrách v Tokiu se oproti tomu závodilo zcela bez diváků.

Rekordní česká výprava

Do Pekingu odcestuje celkem 113 českých olympioniků a 140 členů doprovodu. Zimní olympiády se poprvé v historii zúčastní více než stovka českých reprezentantů. Dosavadním maximem bylo 95 sportovců v Pchjongčchangu v roce 2018. Poprvé se na hrách představí hokejistky, skokanky na lyžích a tým v curlingu.

Radiožurnál vám jako jediné rádio v Česku přinese exkluzivní rozhovory s našimi olympioniky přímo z dějiště her. České medailisty navíc uslyšíte v pořadu Host Lucie Výborné nebo Host Radiožurnálu.

Všechny olympijské rozhovory z Pekingu i z pražského studia můžete odebírat jako podcast ve svém mobilu či počítači, takže vám nic neunikne.

Přímé přenosy všech důležitých momentů

Na Radiožurnál Sport vám nabídneme všechny závody a zápasy českých reprezentantů v přímém přenosu. Na Radiožurnálu se můžete těšit na živé vstupy. Nejdůležitější momenty zimních olympijských her budete moct poslouchat živě od 2:00 do 15:00.

Markéta Davidová jako tvář Radiožurnálu Sport během zimní olympiády v Pekingu 2022

Komentáře, výsledky a rozhovory

Kromě toho se ale můžete těšit i na Olympijský speciál, který uslyšíte každý den od 16:30 na Radiožurnálu Sport a v repríze na Radiožurnálu od 19:00. Jeho součástí budou rozhovory s našimi reportéry v Pekingu, reakce českých sportovců, nejzajímavější události dne a rozhovory se sportovními legendami.

Čtěte také

Ke špičkovým výkonům patří také odborné analýzy sportovních expertů. Budeme se jich ve studiu ptát na všechno, co vás zajímá. Hodnotit výkony českých sportovců z Prahy budou Kateřina Neumannová, Martin Procházka, Šárka Strachová a Ondřej Moravec.

A samozřejmostí jsou také krátké informační souhrny nejčerstvějších výsledků a novinek ZOH 2022 ve zvláštním sportovním zpravodajství každou půlhodinu po zprávách.

Pohled do zákulisí

Osobnosti a nejsilnější příběhy her v Pekingu vám každý den představíme ve speciálním medailonku, který uslyšíte na Radiožurnálu v tradičním seriálovém čase v 8:50.

Nepřijdete ani o zajímavosti a postřehy ze zákulisí her v Olympijském zápisníku Davida Jakše na Radiožurnálu i Radiožurnálu Sport. Jeho letní zápisky z Tokia vás určitě příjemně naladí i na zimní čínskou variantu.

Nenechte si ujít olympijskou atmosféru, i když budete tou dobou zrovna v práci nebo na cestách, a poslouchejte sport na Radiožurnálu Sport. Naladíte nás na digitálních rádiích DAB+, na internetu nebo v televizní síti DVB-T2. A poslouchat Radiožurnál Sport můžete jednoduše také ze svého mobilního telefonu nebo tabletu v aplikaci mujRozhlas. Tam najdete také kompletní audioarchiv našeho vysílání.

autoři: Radiožurnál Sport , vla
Spustit audio

Související

Sledujte nás