Do Pekingu poletí Krejčí i Frolík. Všechny zápasy českých hokejistů budeme vysílat v přímém přenosu

14. leden 2022

Generální manažer Petr Nedvěd a trenér Filip Pešán zveřejnili nominaci České hokejové reprezentace na Zimní olympijské hry 2022. Soupisku oznámili na čtvrteční tiskové konferenci. Olympijský turnaj startuje 3. února, jeden den před oficiálním zahájením her, a končí v neděli 20. února. Všechny zápasy českých hokejistů uslyšíte živě na Radiožurnálu Sport. Kromě hokeje se ale můžete těšit i na přímé přenosy všech klíčových událostí olympijských her v čínském Pekingu. 

Nejstarším hráčem v sestavě je mistr světa z roku 2010 Roman Červenka, který se do týmu vrátil po čtyřech letech. V sestavě ho doplní i dva vítězové Stanleyova poháru – centr David Krejčí z Olomouce a další útočník Michael Frolík z Lausanne.

Čtěte také

Krejčího, který triumfoval v NHL v roce 2011 s Bostonem, čeká třetí olympiáda. Majitel prstenu za vítězství ve Stanleyově poháru z roku 2013 s Chicagem Frolík se zúčastní podruhé.

Zkušenosti z olympijských her mají také gólman Patrik Bartošák z Chabarovsku, obránci Vojtěch Mozík s Liborem Šulákem z Vladivostoku a Tomáš Kundrátek z Třince a útočníci Jan Kovář ze Zugu, Michal Řepík ze Sparty a Tomáš Zohorna z Oskarshamnu, kteří byli před čtyřmi roky v jihokorejském Pchjongčchangu. Bartošák tam jako trojka do hry nezasáhl.

První velká mezinárodní akce v kariéře čeká obránce Ronalda Knota z Nižněkamsku a útočníka Lukáše Sedláka z Čeljabinsku.

Nominace určitě ještě není konečná a osobně si myslím, že se bude – i s ohledem na současnou situaci ve světě – ještě dramaticky měnit. Pracujeme s celou řadou dalších jmen,“ řekl Pešán během čtvrteční konference. Konečný verdikt padne 24. ledna.

Kdy se na hrách v Pekingu představí čeští hokejisté?

  • 9. února od 14:10 Česká republika – Dánsko;
  • 11. února od 9:40 Česká republika – Švýcarsko;
  • 12. února od 14:10 Rusko – Česká republika.
autor: vla | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka