Uršula Kluková

31. prosinec 2009

Má nejkrásnější smích ve střední Evropě - alespoň to o ní tvrdil její herecký kolega Miloslav Šimek, s nímž několik sezón vystupovala v jeho zábavných programech. Herečka Uršula Kluková přišla do silvestrovského dopoledního vysílání Radiožurnálu zavzpomínat nejen na léta strávená se známým komikem, ale přiblížila také, jak prožívá vánoční svátky a Silvestr nebo proč nemá ráda označení bavič. V pátek 1. ledna pro vás Radiožurnál připravil výběr hostů, které si pozvala Lucie Výborná v roce 2009.

"Jak může někdo o sobě říct, že je bavič? Jak může vědět, jestli někoho baví? To může vidět jenom na reakci publika, ale to ještě neznamená, že je bavič," podivuje se Uršula Kluková nad označením, které bývá často přisuzováno i jí samotné. "Jsem asi zaškatulkovaná jako směšný člověk," dodává.

Současně však přiznává, že ji těší, když vidí, že u většiny lidí vzbuzuje hlavně pozitivní pocity. "Někteří lidé, když mne potkají, říkají třeba: 'To jsem ráda, že vás vidím. Tak to mám teď aspoň dobrou náladu.' Znamená to pro mne strašně moc," svěřuje se herečka s radostí, kterou jí dělají lidé svými reakcemi.

"Nikdy jsem neměla ambice hrát divadlo. Myslela jsem si, že budu zdravotní sestra," říká Uršula Kluková, která po absolvování zdravotnické školy nastoupila do broumovské porodnice.

K divadlu se dostala přes svého prvního manžela, který založil v Broumově Kladivadlo. Uršula Kluková v něm nejdříve všemožně vypomáhala a později se dostala coby záskok i na divadelní prkna, z nichž už vlastně nikdy neodešla. "Přišlo to znenadání jako takový dar," dodává.

Moderátorka Daniela Karafiátová se známé herečky ptala také na to, jak se dostala do divadla Semafor nebo na její spolupráci s Miloslavem Šimkem. Uršula Kluková se také svěřila, jak tráví Štědrý večer a Silvestr nebo co dělá, když ji někdo rozčílí. Jaká další témata stihla Daniela Karafiátová s Uršulou Klukovou otevřít, se dozvíte při poslechu záznamu celého rozhovoru.

Záznam celého rozhovoru s Uršulou Klukovou i s dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání.

autor: and
Spustit audio