Těší mě daleko lepší komunikace mezi krajskými svazy a zástupci klubů, vnímá pozitiva prezident Českého svazu házenkářů Ondřej Zdráhala

28. duben 2022

Hostem sportovní talkshow Na férovku s Vavřincem Hradílkem je bývalý reprezentant a v současnosti prezident Českého svazu házené Ondřej Zdráhala. Hráč, který působil na postu střední spojky a hrál mimo elitních českých celků i v Dánsku, Norsku, Německu, ale i v Kataru, se nyní pokouší spojit tuzemské házenkářské hnutí. Je podle něj angažování zahraničního kouče k reprezentaci správným krokem? Poslechněte si celý rozhovor s borcem, který chce pozvednout českou házenou!

Ondro, jak se u tebe zrodil přechod z hráče ve funkcionáře?

Nad kandidaturou jsem uvažoval už rok před předčasnými volbami. Naše házenkářské hnutí bylo rozklížené a i proto jsem se rozhodl kandidovat. Úplně se nepovažuji za funkcionáře a já zastávám názor, že všichni bývalí reprezentanti nemůžeme jít najednou trénovat. Někdo musí také fungovat i v manažerských pozicích a i z pozice bývalého profesionálního hráče vím, že házené můžu něco dát i díky zkušenostem ze zahraničí.

Prezident Českého svazu házené Ondřej Zdráhala v talkshow Na férovku

Je házená v tuzemsku rozklížená?

V házené jsou bezpochyby rozdílné tábory. Většina národů chce výsledky hned a my se v Česku na ty naše rozhodnutí musíme dívat jinak. Soustředit se na to, že určité změny zafungují třeba za půlroku nebo rok. Vidím pozitiva třeba v tom, že krajské svazy spolu již daleko lépe komunikují. A i při setkáních se zástupci klubů vnímám, že každou další diskuzí si více rozumíme. 

Sportovní talkshow Na férovku s Vavřincem Hradilkem každý čtvrtek živě na Radiožurnálu Sport
autoři: Vavřinec Hradilek , rej

Související