Tereza Černochová

21. listopad 2010

Na svých webových stránkách o sobě tvrdí, že je nejlepší inseminátorkou v kravíně českého šoubyznysu. A vzhledem k tomu, že nedávno dostudovala Českou zemědělskou univerzitu, to bude nejspíš i pravda. O kom je řeč? O zpěvačce Tereze Černochové. Své otázky jí v neděli po 11. hodině pokládal Václav Žmolík.

Před pár lety se prosadila v dívčí skupině Black Milk. Jak na své působení v „českých Spice Girls“, jak bývala občas kapela označována, dnes vzpomíná? Šlo o seskupení tří dcer tří populárních zpěváků – jak se vlastně dostaly dohromady? „Na začátku stála nabídka, abychom reprezentovaly naše otce v jednom televizním pořadu, s tím, že diváci nebudou vědět, která jsme která, a budou si to muset tipovat,“ vysvětluje zpěvačka, jak se trio Tereza Černochová, Helena Zeťová a Tereza Kerndlová dalo dohromady.

„O mně si tenkrát mysleli, že jsem Černocká,“ usmívá se přitom, když vzpomíná na dceru Terezy Černocké Báru Vaculíkovou, která krátce po odvysílání pořadu odcestovala do ciziny a propásla nabídku na vznik Black Milk. „Vydavatelská společnost totiž zjistila, že naše hlasy jdou dobře dohromady, a rovnou přišla s nabídkou na vydání alba.“

Působení Black Milk dnes Tereza Černochová hodnotí s drobnými rozpaky. „Myslím, že jsme měly co ukázat, že jsme dost ukázaly, ale že jsme toho mohly ukázat i víc.“ Rozpad Black Milk přitom dává za vinu částečně i faktu, že se jeho členky na začátku společné kariéry prakticky neznaly. „Přesto to pro mě bylo vynikajících pět let,“ hodnotí Tereza Černochová. „A proti holkám opravdu nic nemám, jak se občas píše.“

Proč si dnes nedokáže připravit případný comeback? Z jakého důvodu se vyhýbá poslechu ženských zpěvaček? A jakému hudebnímu stylu vlastně dnes dává přednost? I to se dozvíte v našem audioarchívu.

Záznam celého rozhovoru s Janem Rybářem a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: als
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.