Štěpán Macháček

redaktor zpravodajství

Zahraniční zpravodaj Radiožurnálu na Blízkém východě.

Znamení:
Střelec 7. dne 

Životní motto:
pořád hledám 

Co dělám v rozhlase:
Přišel jsem, abych připravoval zpravodajství a komentoval události z oblasti Blízkého východu. V redakci proto připravuji zpravodajství, komentuji události a chystám soutěže spojené převážně s oblastmi západní Evropy, východní Evropy, severní Evropy či jižní Evropy :-). Ale tím se jen zoceluji pro plnohodnotný zpravodajský pobyt v Egyptě, odkud budu posílat kousky tamního dění, kultury a lidských setkání našim posluchačům. 

Před rozhlasem:
V Káhiře jsem čtyři roky učil egyptské studenty češtinu. Až vás bude některý z nich provázet během vaší dovolené v Egyptě, tak ho prosím moc pozdravujte. A abych je mohl učit češtinu, musel jsem nejdříve na Karlově univerzitě vystudovat arabštinu. I když ruku do ohně za to nedám, že příčinná souvislost mého konání byla přesně taková, jak píšu. 

Co mě baví:
Sedět nad mapou. Prakticky jakoukoliv. Zažívám při tom vždycky takové příjemné chvění. Vydržím to celé hodiny, a občas proto něco i prošvihnu. A s tím asi souvisí i to, že si rád sednu do nějaké lokálky a jedu až úplně na konec, kde zpravidla chcípl pes a stojí tam jen rozpadající se nádražní budova. Zašlá sláva. A odtamtud už někam co nejvýš nebo nejdál. Na kole, na běžkách, po svých. 

Co mě vždycky dostane:
Když někdo, kdo v životě neviděl živého Araba, ví bezpečně a ze všech nejlíp, jací jsou to necivilizovaní lumpové. 

Z rozhlasové pavlače: (aneb víte, co se o Vás říká?)
Introverti se snad do řečí moc nedostanou. Nebo právě naopak? 

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové