Pivo budu vařit i z vinné šťávy, slibuje mistr cechu domácích pivovarníků
29. prosinec 2019
„Existuje mnoho sortimentů piv, třeba kyseláče jsou populární, protože jsou chuťově zajímavé,“ vysvětluje pivovarník Jan Doubek. Ovocné pivo v dnešní době zažívá boom – přidáním ovoce se pivo dobře naředí a třeba takové maliny dávají žlutému moku krásnou barvu a vůni. A pokud se dobře prokvasí, tak tam nezůstává nic sladkého. Zkušený pivovarník se chytá i na další experiment – chce vařit pivo z vinné šťávy.
Pivovarník Jan Doubek vaří dodnes pivo doma v kuchyni – meruňkové, rybízové, malinové, chystá se použít i vinnou šťávou z Moravy. Proč ovocná piva zažívají boom?
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Hejtman Holiš: Obvinění Balaštíkové byla překvapivá. Ještě v úterý se zdálo, že bychom to mohli vysvětlit
-
Kybernetik: Vytrácí se univerzálnost pravdy. AI může být nebezpečná, aniž by ve všem dosáhla člověka
-
ONLINE: Pokud Putin po summitu nebude souhlasit s příměřím, bude to mít vážné důsledky, řekl Trump
-
Český astrofyzik nafotil průlet kosmické stanice před Sluncem. Jev trval pouze zlomek sekundy