Pivo budu vařit i z vinné šťávy, slibuje mistr cechu domácích pivovarníků
„Existuje mnoho sortimentů piv, třeba kyseláče jsou populární, protože jsou chuťově zajímavé,“ vysvětluje pivovarník Jan Doubek. Ovocné pivo v dnešní době zažívá boom – přidáním ovoce se pivo dobře naředí a třeba takové maliny dávají žlutému moku krásnou barvu a vůni. A pokud se dobře prokvasí, tak tam nezůstává nic sladkého. Zkušený pivovarník se chytá i na další experiment – chce vařit pivo z vinné šťávy.
Související
-
Pivo drží Belgičany pohromadě, tvrdí rozhlasový redaktor a autor knihy Pivní království Belgie
Belgie, to není jen Brusel, ale i pralinky, fotbal a především pivo. Mluví o tom bývalý zahraniční zpravodaj Filip Nerad, který o belgickém pivu napsal knihu.
-
Už jste někdy ochutnali „hadičák“? Sibiřské pivo je jen pro odvážné
V bezejmenném baru v divokých horách Altaje čepují pivo pomocí hadice. Jak chutná, asi uhodnete…
-
Čepované pivo ve sklepě v pivovaru je to ideální, říká odbornice na pitelnost piva
„Lidé si chtějí vyzkoušet vaření piva na vlastní pěst,“ vysvětluje boom malých pivovarů Jana Olšovská. Co znamená, když se mluví o pitelnosti piva?
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.