Pivo budu vařit i z vinné šťávy, slibuje mistr cechu domácích pivovarníků
„Existuje mnoho sortimentů piv, třeba kyseláče jsou populární, protože jsou chuťově zajímavé,“ vysvětluje pivovarník Jan Doubek. Ovocné pivo v dnešní době zažívá boom – přidáním ovoce se pivo dobře naředí a třeba takové maliny dávají žlutému moku krásnou barvu a vůni. A pokud se dobře prokvasí, tak tam nezůstává nic sladkého. Zkušený pivovarník se chytá i na další experiment – chce vařit pivo z vinné šťávy.
Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Místo trampolíny jen vlažné zotavování ekonomiky. Nechybí nám peníze, ale moc plánujeme, míní Hradil
-
V rodinné hrobce ve Skalné na Chebsku objevili archeologové mumii chlapce
-
Heydrichův vůz byl poprvé odhalen společnosti. Je poškozen v zadní části po explozi Kubišovy bomby
-
Izraelský útok v Pásmu Gazy zabil devět dětí místní lékařky. Za poslední den armáda zasáhla přes 100 cílů