Čepované pivo ve sklepě v pivovaru je to ideální, říká odbornice na pitelnost piva
„Na našich seminářích učíme lidi degustovat pivo,“ říká Jana Olšovská, vedoucí analytické zkušební laboratoře Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského v Praze. Jaké jsou nejčastější vady piva? Jak se má správně ochutnávat pivo? A jak chutná sto let staré pivo?
Související
-
Pivo drží Belgičany pohromadě, tvrdí rozhlasový redaktor a autor knihy Pivní království Belgie
Belgie, to není jen Brusel, ale i pralinky, fotbal a především pivo. Mluví o tom bývalý zahraniční zpravodaj Filip Nerad, který o belgickém pivu napsal knihu.
-
Už jste někdy slyšeli o rybaření pomocí magnetu a závodech dronů?
Nakoukněte s námi do světa počítačů, her, nových objevů v přírodě a dalších zajímavých věcí kolem nás.
-
Chováte se arogantně k obsluze? Pozor, můžete mít dražší pivo, varuje Pavel Maurer
Někteří restauratéři dokážou být při své práci skutečně zábavní. A dobrý vtip může posloužit jako dobrý marketing.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.