Harry Potter má syna Albuse, společně budou čelit zlu. Příběh nejslavnějšího kouzelníka pokračuje na divadelních prknech

Příběh Harryho Pottera pokračuje na divadelních prknech. Osmé dobrodružství chlapce, který porazil Lorda Voldemorta, bude mít premiéru v londýnském West Endu. J. K. Rowlingová není ale jeho autorkou – podržela si pouze nad hrou i inscenací dohled. Navíc dnes v jednu hodinu začíná na internetu celosvětová loterie o zbylé lístky. I Češi tak mají šanci premiérový příběh s názvem Harry Potter a prokleté dítě vidět.

Těsně před rozhodující bitvou s Harry Potterem se Voldemort chvástá. Za malou chvíli ale bude odvážnému kouzelníkovi, kterého pokládal za mrtvého, znovu čelit. A v sedmém díle s názvem Harry Potter a relikvie smrti mu taky při souboji hůlek podlehne.

O devatenáct let později najdeme Harryho ve společnosti manželky Ginny Weasleyové a jeho tří dětí. Právě se dozvídá nepříjemnou pravdu – temnota někdy přichází z nečekaných míst. Autorka původní série s JK Rowlingová textu jiného autora věří.


Lístky budou v prodeji na internetové stránce HarryPotterThePlay.com. Přesně v jednu je potřeba co nejrychleji kliknout na slovo rezervace. Prvních čtyřicet šťastlivců lístek získá. Den po divadelní premiéře, 31. července vyjde hra i knižně. A v Čechách na podzim. 19 let po prvním příběhu.

„Jedna z věcí, které jsem si cenila na sérii o Potterovi nejvíce, byla, že všechny postavy v ní skvěle fungovaly jako společenství, dokázaly se jeden o druhého postarat, a to samé bychom chtěli docílit i v divadelním představení. Bude to neuvěřitelný zážitek, byla bych ráda, abychom diváky překvapili přirozeným způsobem, aby je okouzlil především příběh samotný,“ vysvětluje J. K. Rowlingová.

autoři: pkr , Radek Kříž
Spustit audio

Související