Rozhlasové přeřeky. Poslechněte si, co se na Radiožurnálu urodilo v roce 2018

31. prosinec 2018

Ani pravidelná hlasová cvičení někdy nestačí. Obzvlášť když se k vám snažíme dostat informace co nejrychleji. Ale hlavní je se opravit a brát to s humorem! Náš kolega a moderátor Nočního Radiožurnálu Jiří Štefl pro vás vybral ty nejhezčí přeřeky a jiné zajímavosti z vysílání. Sám na ně má talent.

Víte, co znamená zkratka NA X OA D1 123 Praha? Přesně takhle si redaktor Zelené vlny ve zkratce napíše dopravní nehodu nákladního a osobního auta na dálnici D1 na 123. kilometru ve směru do Prahy. Je to z toho důvodu, že dopravní informace se mění každým okamžikem a redaktor někdy prostě nestíhá všechno napsat do úplných vět.

Občas ale ani ten nejzkušenější netuší, co to vlastně napsal…

Rychlý, jasný a srozumitelný – to jsou nutné vlastnosti sportovního reportéra Radiožurnálu. Občas se ale stane, že některá z těchto vlastností převládne nad tou druhou. 

A chybky se nevyhýbají ani těm nejznámějším hlasům a tvářím. Moderátoři sice u mikrofonu vydrží několik hodin a pořád mají co říct, ale i dlouhá praxe někdy zadrhne.

A nejsme v tom sami! Naštěstí se k nám někdy připojíte i vy, posluchači Radiožurnálu. Když nám voláte, je to občas stres. Ale nic se neděje – jak slyšíte, stává se to i profesionálům.

Přejeme vám krásný rok 2019 a hlavně hodně úsměvů nejen u vysílání Radiožurnálu!

autoři: Jiří Štefl , had
Spustit audio