V přírodě nacházím cestu sama k sobě. A můžu jen „být“, říká Lucie Výborná

16. duben 2019

Rozhlas? To je práce snů. Alespoň podle Lucie Výborné, jejíž hlas na Radiožurnálu pravidelně slýcháte už od roku 2008. „Rádio je pro mě druhý domov,“ neskrývá známá moderátorka.

Každý všední den se krátce po deváté hodně ranní rozsvítí ve studiu Radiožurnálu červené světlo, aby Lucie Výborná uvítala další z řady zajímavých osobností, které formují život v Česku. Pořad Host Lucie Výborné se vysílá už řadu let, na popularitě u posluchačů ale rozhodně neztrácí. A svou roli v tom hrají jak skvělí hosté, tak samotná moderátorka.

„Mám to privilegium, že ty nejlepší, nejmotivovanější a nejzajímavější lidi mám každý den na hodinu jenom pro sebe. A navíc nikam nemusím, oni přijdou za mnou. To je fantastické!“ směje se Lucie Výborná.

Na hřebeny hor a zase zpátky

Kromě rádia se prý cítí nejlépe v přírodě – na hřebenech hor nebo třeba u lesního potůčku. „I když já jsem možná raději na tom hřebeni,“ usmívá se moderátorka.

Lucka rozmluví úplně každého

Není to žádné překvapení. Všichni, kdo Lucii Výbornou alespoň trochu znají, vědí, že kdykoliv může, utíká před civilizací do neposkvrněných hor: ať už do Himálaje, nebo třeba do Krkonoš. 

„Můj ideální zbytek dne poté, co v rádiu ohlásím, že je 10 hodin? Skočit do auta a ve 12 dorazit k Horním Mísečkám nebo Špindlerově Mlýnu. Natáhnu pásy na lyže, vyběhnu na hřebeny, a když se setmí, sjedu to přes čelovku dolů. V pět, v šest hodin odsud můžu vyjet zpátky, a ještě v sedm stihnu udělat doma večeři. Kouzlo.“

Jenom „být“

Ryzí příroda je pro ni místem, které jí pomáhá najít cestu k sobě samotné. „Když můžete splynout s něčím tak krásným, je to vrchol štěstí. Ta síla je tu obrovská,“ vysvětluje Lucie Výborná.

„Když jsem venku, snadněji se dostávám dovnitř sama k sobě. Proto mi nevadí běhat tady po hřebenech sama nebo chodit sama po horách. Člověk stihne probrat spoustu věcí. Nebo stihne jenom být – což je úplně nejkrásnější věc, která se vám může přihodit.“

Chat s moderátorkou

autoři: Lucie Výborná , als

Související