Kdysi jsem si říkala, že sama vysílat nikdy nedokážu, přiznává moderátorka Zuzana Burešová

27. březen 2019

První kontakt s vysíláním měla moderátorka Zuzana Burešová v ústeckém rozhlasu, kde se setkala se světem radiového éteru. Uhranul ji, ale nevěřila, že by někdy takovou pozici mohla sama zastávat.

„Byla tam paní hlasatelka, která měla říct na červenou ‚dvanáct hodin‘. Měla jsem takovou trému! Časové znamení se blížilo, rozsvítilo se červené světlo a ona řekla ‚je dvanáct hodin‘ a v tu chvíli jsem si říkala, že tohle nikdy nedokážu,“ vzpomíná.

Zuzana ve středu 27. března odpovídala na vaše dotazy. Podívejte se na chat na konci tohoto článku.

Přesto to dokázala a dnes je to pro ní úplně běžné. Od 20 hodin do půlnoci se stará o pohodu posluchačů Radiožurnálu. Mezi 21. a 22. hodinou si o všedních dnech zve do studia zajímavé hosty. Moderátorské křeslo střídá každý druhý večer s kolegou Vladimírem Krocem.

Čtěte takéVyberte si z audioarchivu Večerního hosta Radiožurnálu

Na přípravu jejich pořadu nemají žádného dramaturga, celé vysílání včetně hostů si plánují sami. „To je část, která mě nejvíc baví, protože si pozvu někoho, kdo mě zajímá, od kterého se chci dozvědět zajímavé zprávy, krásné povídání. To mě baví.“

Rozhlasová činnost ji naplňuje. Nemá pocit, že by odváděla zbytečnou práci. „I kdyby člověk vysílal pro pár lidí a udělal jim dobře, tak ti lidé najednou nejsou sami, ale s vámi. Člověka to naplňuje, protože si říkám, že tady pořád pro někoho ten moderátor určitě je,“ myslí si moderátorka Radiožurnálu Zuzana Burešová.

V soukromí má ráda sport a to nejen jako divák. „Moc ráda se dívám na všechny možné sportovní přenosy, ale také ráda běhám. Je pravda, že si nedávám žádné náročné tratě. Strašně dobře se cítím už v tom okamžiku, kdy se obléknu. Překonám lenost, proběhnu se a pak si říkám: něco jsem pro sebe udělala,“ hovoří o své zálibě.

Zuzana je s Radiožurnálem už několik let. Za tu dobu se zdá, že se vůbec nezměnila. Za to naše studio se začervenalo:

Sport a práce v rozhlase souvisí i s jejím osobním životem – manželem, vedoucím sportovní redakce Miroslavem Burešem. „Vždycky, když po půlnoci vyrážím z rádia, tak si jen tak zavoláme a řekneme si, jestli je všechno v pohodě. On je stejně jako já ‚rozhlasák‘ a je pravda, že se moc nevidíme, protože já pracuji v noci, on přes den, ale zase se na sebe moc těšíme.“

Chat s moderátorkou Zuzanou Burešovou

autoři: Zuzana Burešová , anh

Související