Tanec je hrozně hezká věc, že skoro nejde, aby lidé kolem toho byli zlí, říká vítězka StarDance Pavlovičová

20. prosinec 2023

Spolu s Dominikem Vodičkou se stala královnou televizního parketu. Herečka Darija Pavlovičová zvítězila v aktuálním ročníku soutěže StarDance. „Na začátku jsem se bála, dlouho mi trvalo, než jsem si zvykla na veškerý tlak a stres, ale naučila jsem se s tím nějakým způsobem pracovat. Jsem ráda, že jsem nevypadla na začátku a mohla jsem si tím celým projít, protože mi to hrozně moc dalo,“ popisuje. Sypou se už nabídky na taneční angažmá?

Jak se natáčela upoutávka na hvězdárně, tam jste fakt byli, v tom Ondřejově?

Čtěte také

Byli jsme tam v noci, natáčelo se to tak, že jsme přijeli, oblékli se, a pak jsme dlouho čekali, s Dominikem jsme šli poslední, skončili jsme nějak ve čtyři, v pět ráno. Ale bylo to hezké, udělali jsme si tam fajn atmošku, dali jsme si pivo.

Když to otočíme v čase o kousek zpátky, tak jednoho dne Darii Pavlovičové někdo volá a řekne – nechcete do StarDance?

Ano, je to tak… Neřekla jsem, že jsem to nikdy neviděla, byla jsem zaskočená a zeptala jsem se, kolik mám času se rozhodnout, tak mi řekli, že toho času moc není, že do týdne nebo do dvou mám dát vědět. Tak jsem se snažila se rozhodnout, je to velké rozhodnutí, člověk si musí udělat nějaký plán v podstatě na rok dopředu, bylo to náročné.

Vysvětlili vám, proč zrovna oslovili vás?

Ne, ještě jsem se neptala, ale hrozně by mě to zajímalo, mě nikdo neznal v té době, samotnou mě to strašně překvapilo.

Když se sejde tým tanečnic a tanečníků, a teď tam přijde Darija, kterou nikdo nezná – jak vás vzali mezi sebe?

Úplně v pohodě, nebyl tam žádný problém, necítila jsem se odstrčeně, všichni jsme se hnedka skamarádili. Tanec je tak hrozně hezká věc, že skoro nejde, aby lidé kolem toho byli zlí, nese to s sebou hrozně hezkou atmošku a tanec to hrozně hezky spojuje.

Čtěte také

 Kdy jste začala číst sociální sítě po finále?

V podstatě hnedka… Nějaké komentáře byly brutální, ale nějak si z toho nic nedělám.

Víte, proč vybrali Dominika Vodičku k vám?

Vím. A bylo to vlastně vtipné, protože tomu ještě předcházela schůzka s celým kreativním centrem a položili mi dotaz, jaký typ tanečního partnera bych chtěla, jestli hodného nebo přísného. A já jsem na ni nebyla schopná odpovědět, řekla jsem, že něco mezi. A dostala jsem něco mezi, co se střídá – hodný, přísný.

Už máte vybranou zemi, kam chcete si odjet si odpočinout?

Už mám i letenky – pojedu na Bali. Nejdřív jsem chtěla na Nový Zéland, pak jsem si řekla, že na Kostariku, a nakonec to je na Bali.

Nemáte o vás rodiče obavy, když si takhle sbalíte sama batoh a odjedete na druhý konec světa?

Darija Pavlovičová

Mají, samozřejmě že mají, ale co s tím mají dělat…

Který tanec ve StarDance byl pro vás nejtěžší?

Každý z nich byl těžký, ale asi když jsem se učila sambu, tak to pro mě bylo těžké, když se budeme zaměřovat na technické věci, na tanec samotný. Ale jinak těžké bylo deváté kolo, protože jsme měli jenom tři, čtyři dny se naučit dva těžké tance, takže těžkých věcí tam bylo vlastně víc.

Ten taneční, tedy sportovní výkon udělal něco s vaším tělem?

Udělal, cítím se mnohem silnější, dokonce mám i svaly na rukou, což jsem před tím neměla.

A co to udělá s duší, když tam nastupuje dvaadvacetiletá mladá herečka, kterou málokdo zná? Na začátku bylo vidět, že ten svět vám nebyl úplně vlastní?

Nebyl, všeho jsem se bála, dlouho mi trvalo, než jsem si zvykla na veškerý tlak a stres, naučila jsem se s tím nějakým způsobem pracovat, nějak to v sobě zpracovat. V tomhle je to skvělé, jsem ráda, že jsem nevypadla na začátku a mohla jsem si tím celým projít, protože mi to hrozně moc dalo, vnitřní sebevědomí, práce se svými emocemi.

Je během soutěže čas a nálada na sledování průběhu hlasování? Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Jan Pokorný , prh

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.