Recepty sestavuji podle toho, jak plynou roční období, přibližuje autor netradiční kuchařky

7. leden 2020

Největší audioportál na českém internetu

Složitější přípravu vyžadují například dezerty, míní Martin Legeza | Foto: Martin Čuřík

Dvanáct měsíců v české kuchyni. Tak se jmenuje kuchařka studenta gymnázia Martina Legezy. Nejvíce ho ovlivnila česká kuchyně, inspiraci ale nachází i v zahraničí

Svá první jídla připravoval už v deseti letech, do své první kuchařky sepsal recepty podle ročních období.  Student gymnázia Martin Legeza nyní vaří i pro svou babičku. „Čím dál více mladých lidí začínají vařit,“ pochvaluje si. Z jednoduchých jídel vaří třeba podle asijské kuchyně, ty složité, jak říká, jsou například dezerty.

Mohlo by vás zajímat

Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.