Recepty sestavuji podle toho, jak plynou roční období, přibližuje autor netradiční kuchařky
Svá první jídla připravoval už v deseti letech, do své první kuchařky sepsal recepty podle ročních období. Student gymnázia Martin Legeza nyní vaří i pro svou babičku. „Čím dál více mladých lidí začínají vařit,“ pochvaluje si. Z jednoduchých jídel vaří třeba podle asijské kuchyně, ty složité, jak říká, jsou například dezerty.
Související
-
Pivo budu vařit i z vinné šťávy, slibuje mistr cechu domácích pivovarníků
Pivovarník Jan Doubek vaří dodnes pivo doma v kuchyni – meruňkové, rybízové, malinové, chystá se použít i vinnou šťávou z Moravy. Proč ovocná piva zažívají boom?
-
Tuřín a vodnice se hodí i do polévek, říká autorka knihy o tradiční kuchyni
Domácnosti našich babiček, tak se jmenuje kniha Aleny Anežky Gajduškové. Jak se kdysi zpracovávala zelenina a jaké se používalo těsto?
-
Současná cukrařina pozbývá duši, myslí si umělecká cukrářka van Gils Slavíková
U kynutého těsta je nejdůležitější láska a čas, vysvětluje cukrářka Mirka van Gils Slavíková. Každé cukroví podle ní musí mít ruční dotek.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.