Recepty sestavuji podle toho, jak plynou roční období, přibližuje autor netradiční kuchařky
Svá první jídla připravoval už v deseti letech, do své první kuchařky sepsal recepty podle ročních období. Student gymnázia Martin Legeza nyní vaří i pro svou babičku. „Čím dál více mladých lidí začínají vařit,“ pochvaluje si. Z jednoduchých jídel vaří třeba podle asijské kuchyně, ty složité, jak říká, jsou například dezerty.
Související
-
Pivo budu vařit i z vinné šťávy, slibuje mistr cechu domácích pivovarníků
Pivovarník Jan Doubek vaří dodnes pivo doma v kuchyni – meruňkové, rybízové, malinové, chystá se použít i vinnou šťávou z Moravy. Proč ovocná piva zažívají boom?
-
Tuřín a vodnice se hodí i do polévek, říká autorka knihy o tradiční kuchyni
Domácnosti našich babiček, tak se jmenuje kniha Aleny Anežky Gajduškové. Jak se kdysi zpracovávala zelenina a jaké se používalo těsto?
-
Současná cukrařina pozbývá duši, myslí si umělecká cukrářka van Gils Slavíková
U kynutého těsta je nejdůležitější láska a čas, vysvětluje cukrářka Mirka van Gils Slavíková. Každé cukroví podle ní musí mít ruční dotek.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?