Tuřín a vodnice se hodí i do polévek, říká autorka knihy o tradiční kuchyni
28. prosinec 2019
„Z jídelníčků se dnes vytratilo žito, ječmen, pohanka, kroupy, to jsou všechno suroviny, které byly v kuchyni našich předků zastoupeny,“ říká Alena Anežka Gajdušková, autorka knihy Domácnosti našich babiček. K zapomenutým zeleninám, které se dnes vracejí, patří například tuřín nebo vodnice – ty se dobře hodí jak do studené, tak teplé kuchyně. V knize se také dočteme například to, jak se dříve čistila nečistá voda nebo zpracovávaly brambory.
Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Smutný konec pro těžce zraněného ředitele dopravní policie, vedení sboru ho muselo propustit
-
Elitní vojáci obžalovaní kvůli smrti zajatce před soud nepůjdou. Pavel stopnul trestní stíhání
-
Exministryně Chidašeliová: Gruzínská vláda se bojí Ruska. Neustále přemýšlí, jak bude reagovat Moskva
-
Pivo za 15 korun. No a co? Jarmarky SPD ukazují, jak to může být bez marží řetězců, říká Ševčík za SPD