Radiožurnál jede pro Světlušku. „Trochu jsem teď dostal strach,“ usmívá se reportér Ľubomír Smatana

5. srpen 2019

Právě dnes vyráží Radiožurnál na pomoc nevidomým. Oblíbené rozhlasové osobnosti usednou společně s nevidomými na dvoukola a rozjedou se napříč republikou. Každý kilometr, který ujedou, přinese 500 Kč na konto Světlušky. 

Český rozhlas opět pořádá charitativní akci, která má získat peníze na pomoc nevidomým a slabozrakým. Dvanáct osobností Českého rozhlasu postupně vyrazí na cyklotrasu s dvanácti nevidomými, jejich piloty a reportéry, kteří vše zachytí na mikrofon. Do vybraného cíle přinesou částku, kterou svou cestou nasbírají.

Kam jedeme pro Světlušku? Podívejte se na kompletní seznam míst, kde pomáháme

Jedeme pro Světlušku

Radiožurnál opět pojede pro Světlušku! Po celý srpen budou naši moderátoři a reportéři spolu s cyklistickým týmem nevidomých křižovat republiku na dvojkolech. Podívejte se na celý seznam, kdo a kdy vyjíždí za cílem!

První závodníci už jsou připraveni

Z Prahy dnes vyjíždí moderátor Petr Král společně s reportérem Ľubomírem Smatanou, v Brně se přidají Aleš Moravec, populární nevidomý cyklista, který vyhrává na dráze kdejaký závod, a jeho vodič Pavel Buráň, taky znamenitý dráhový cyklista ověnčený mnoha medailemi ze světových šampionátů.

A jak je celý tým na celou akci připraven? „O víkendu jsem ujel 2222 kilometrů kolem republiky, ujeli jsme to za 92 hodin,“ říká Aleš Moravec v rozhovoru s Jiřím Chumem. „Trochu jsem dostal strach, když to slyším. S Alešem už jsme se dlouho neviděli a myslel jsem, že trochu vyměkl, ale zdá se, že pilně trénuje,“ směje se reportér Ľubomír Smatana. 

Dnešní trať začíná ve Zlíně a končí ve Starém Městě u Uherského Hradiště.

autoři: Jiří Chum , als
Spustit audio

Související

Více o tématu

Jak přispět Světlušce?

 

Dárcovská DMS

Podpořte nás zasláním jednorázové nebo dlouhodobé dárcovská SMS na číslo 87 777 ve tvaru:

DMS SVETLUSKA 90

DMS TRV SVETLUSKA 190

Telefonní číslo
87 777

Cena jednorázové DMS je 90 Kč. Cena trvalé DMS je 190 Kč a bude vám automaticky odečítána každý měsíc. Více na www.darcovskasms.cz. Službu DMS provozuje Fórum dárců, technicky zajišťuje ATS Praha.

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka