Poslanci hnutí ANO nebudou hlasovat proti této vládě, říká Jan Volný

Senát žádá, aby Andrej Babiš do vyšetření kauzy Čapí hnízdo odstoupil z čela vlády. Stejný požadavek má opozice v Poslanecké sněmovně a někteří sociální demokraté. Jak je na tom hnutí ANO? Člen jejího předsednictva Jan Volný je přesvědčený, že poslanci hnutí ANO nebudou hlasovat proti vládě.

„Měli jsme na toto téma setkání klubu, kde nám pan premiér Babiš celou kauzu osvětlil. Nemyslím si, že by někdo měl v úmyslu hlasovat proti této vládě,“ nastiňuje.

Připouští zároveň, že jsou poslanci z hnutí ANO, kteří mají na některé věci odlišné názory, ale jde o marginálie, které nemají nic společného s tím, jak se bude hlasovat, ani s podporou Andreje Babiše.

Marian Jurečka: Situace je vážná, veřejnost si zaslouží konkrétní fakta

Marian Jurečka

Poslanecká sněmovna by měla v pátek hlasovat o nedůvěře vládě, opoziční strany žádají vyměnit premiéra. Pokud by se opozici podařilo svrhnout vládu Andreje Babiše, prezident jej prý do funkce opět vrátí. Jaký je názor místopředsedy KDU-ČSL Mariana Jurečky?

„To, co se teď děje, je absolutně bezprecedentní útok na to, aby pan Babiš odstoupil, aby nepokračoval ve svých reformních krocích, aby nebyl nebezpečný tím, jak je úspěšný v Evropě…“, říká.

Andrej Babiš by také podle Volného neměl ustoupit s postu premiéra, nebylo by to dobře pro Českou republiku. „Dělá obrovský kus práce, lidé to cítí,“ míní.

Čapí hnízdo se zbytečně medializuje  

Moderátorka Marie Bastlová se v rozhovoru vrací ke kauze Čapí hnízdo. Argumentuje výpověďmi svědků, kteří se angažovali v době výstavby farmy. Ti na policii vypověděli, že to byl Andrej Babiš, kdo chodil na jednotlivá jednání a kontrolní dny. Co na to říká Volný?

„Nechme to na policii, ať udělá nějaký závěr. Šetří a jestli má nějaké důkazy, ať je vyhodnotí, ať je dá státnímu zástupci. Ale nedělejme závěr z toho, že někdo něco řekl,“ říká s tím, že kauza se zbytečně medializuje.

autoři: Marie Bastlová , prh
Spustit audio