Navrátil: Berdych hrál skvěle, ale přišel o životní šanci

Utkání Tomáše Berdycha v semifinále Australian Open sledoval i nehrající kapitán daviscupového týmu Jaroslav Navrátil. Přes porážku podle něj Tomáš Berdych prokázal skvělou formu, kterou využije i na blížícím se utkání prvního kola Davisova poháru. Řekl to v rozhovoru pro Radiožurnál.

Tomáš Berdych na svého soupeře nestačil, co bylo hlavním důvodem porážky?

Je to velká škoda. Viděli jsme krásné a velice vyrovnané semifinále. Bohužel, v obou tie-breacích, které prohrál, rozhodl servis. V prvním tie-breaku udělal Tomáš dvě dvojchyby, ve druhém jednu a naopak Wawrinka si pomohl podáním. Dal jedno eso a jeden první servis. To byl zásadní problém a největší rozdíl.

Wawrinka pustil Berdycha jenom k jednomu brejkbolu. Jak moc to vypovídá o síle švýcarského tenisty?

Stan Wawrinka se strašně zlepšil. Hrál vyrovnaně a i v tom utkání s Djokovićem podával výborně. Opíral se o svůj servis, který podstatně zlepšil pod trenérem Normanem, takže jeho hra je vyrovnaná, dělá strašně málo chyb a to potvrdil i dneska. Podávali oba dva výborně a v tiebreaku se štěstí přiklonilo na stranu Wawrinky.

Budete účast Tomáše Berdycha i přes prohru hodnotit jako povedenou?

Velice povedenou. Australian Open ho zastihlo v obrovské formě. První tři kola prošel jako nůž máslem. Až v utkání s Davidem Ferrerem, se kterým měl negativní bilanci, utkání vyhrál až ve čtvrtém setu. Na druhou stranu to pro něj byla životní šance. Ve většině grandslamů se potkává v semifinále s Djokovićem, Nadalem, nebo Murraym. V letošním Australian Open hrál se Stanem Wawrinkou, kterého už párkrát porazil. Bohužel stalo se, ale i tak může být Tomáš spokojený.

Čtěte také

Jak to vidíte před prvním kolem Davis cupu, můžeme čekat od Tomáše Berdycha podobné výkony?

Doufám, že mu forma vydrží. Bude důležité, aby si trošku odpočinul, protože turnaj byl strašně náročný. Všechny zápasy stály strašně moc sil. Má na to dost času, protože zápas má v neděli a ještě nevím, kdy Tomáš přiletí. Doufám, že přiletí s tou formou a myslím si, že i ostatní členové budou mít dobrou formu a že se s utkáním s Nizozemskem vypořádáme.

autoři: pkr , vman
Spustit audio