Lucie Bílá vydává nové album Hana: Potřebuji myšlenky, které mohu pouštět dál

24. červen 2016

Chvála bohu, že mám zpívání, že své vnitřní zmatky a rozpory mohu vyzpívat, přiznává zpěvačka Lucie Bílá, která vydává nové album Hana. Z desky, na které pracovala přes rok, má velkou radost, pochvaluje si také skupinu Nebe, která jí dala české texty. „Paralelou jsem se vrátila někam k těm teniskám,“ říká.

Muzikanti ze skupiny Nebe podle jejích slov našli to, co potřebovala – naději a hloubku v textech. „Potřebuji témata, něco sdělit, být platná, myšlenky, které budu pouštět dál,“ vysvětluje v rozhovoru s moderátorkou Lucií Výbornou.

Pro práci na desce si našla tým na Slovensku, v Čechách totiž už dělala skoro s každým, s kým chtěla. „Na Slovensku mám nové dveře, do kterých jsem mohla vstoupit,“ říká.

V dubnu k jejím 50. narozením se konal velký koncert v Bratislavě, respektive tři velká show za sebou, ze kterých vyjde DVD. „Udělala jsem obrovské show pro oči, ale potřebuji zpívat, něco obrovského chystám v O2 Aréně, ale pro uši,“ nastiňuje s tím, že by chtěla lidem zpívat a neodvádět pozornost světelným a laserovým představením.


Konečně jsem se vyrovnala s tím, že nemůžu umět a dělat všechno, ale zjistila jsem, že vlastně možná ta směsice mých nedokonalostí je to, co lidi přitahuje a baví

V příštím roce by se chtěla tak trochu zklidnit, ale bude dělat Carmen a dál jezdit s kapelou. „Bez toho nemůžu žít, ale udělám si třeba první dva měsíce volno a někam odjedu,“ říká s tím, že možná zůstane v Čechách – má krásnou chalupu, kde má zvířata a kde strávila loňského Silvestra.

Kromě Slovenska, kde se cítí dobře, ji také láká Polsko. Zpívala skoro všude na světě, a jestli se někde cítila jako doma, tak je to Polsko, protože Poláci jsou nám hodně podobní. „Našla jsem si producenta, který by mi tam tak trochu otevřel dveře, lákají mne tam ta místa. Mám to tam ráda,“ říká.

Audio záznam rozhovoru, ve kterém se dozvíte mnoho dalšího, si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: prh
Spustit audio