Lidé si stěžují na účtenkovou loterii. Mobilní aplikace zjistí informace o hovorech

Od začátku října začala takzvaná Účtenkovka a zájemci o loterii registrují účtenky, které dostali v obchodě. Vyhrát můžou například auto. Jenže start soutěže, kterou zřídilo ministerstvo financí, se neobešel bez problémů.

Aby lidé mohli v loterii vyhrát, musí si založit účet na webu Účtenkovka.cz nebo v mobilní aplikaci. Jenže první den fungování někteří zájemci měli s tímto krokem problém, web hlásil chyby při aktivaci účtu.

„Teď ráno už jsem ale neměl jakékoliv problémy s registrací, zdá se tedy, že ministerstvo financí chyby odstranilo,“ říká redaktor Vojtěch Koval.

Lidé si přesto stěžují a to konkrétně na mobilní aplikaci, která od uživatelů vyžaduje i poměrně překvapivé údaje. Aplikace může zjistit, jestli právě voláte a dokonce i s jakým telefonním číslem. Vyplývá to z informací při stahování aplikace přes Google Play na operační systém Android.

Ministerstvo financí na svém Twitteru napsalo, že jde o nadbytečný požadavek zděděný z předchozích verzí aplikace, se kterým resort nesouhlasí a při dalším updatu by měl tento požadavek aplikace zmizet. Pro srovnání například aplikace společnosti Sazka přístup k těmto informacím nevyžaduje, stejně jako aplikace Fortuna.

Pokud se lidé přihlásí přes web loterie, žádné takové údaje zadávat nebudou, účet je totiž možné založit i bez telefonního čísla.

autor: vok
Spustit audio