Krejčí se po izolaci zapojil do přípravy na ledě. „Radši hraji zápasy, než trénuji,“ vyhlíží start turnaje opora týmu

6. únor 2022

Do přípravy na úvodní duel české hokejové reprezentace se již zapojil i David Krejčí, který po příletu do dějiště her absolvoval pozitivní test na koronavirus. Nyní z izolačního pokoje zamířil rovnou na led. „Jsem rád, že je to za mnou a teď se již budu soustředit jen na tréninky a zápasy,“ popisuje český útočník. S Krejčím počítají trenéři do druhé ofenzivní formace s Lukášem Sedlákem a Tomášem Hykou. „Snad si vyhovíme a pomůžeme našemu týmu k vítězství,“ věří.

Vstup do olympijského turnaje čeká českou mužskou hokejovou reprezentaci ve středu 9. února ve 14:10. Jako první svěřence trenéra Filipa Pešána prověří výběr Dánska. Na Radiožurnálu Sport uslyšíte celé utkání v přímém přenosu, na Radiožurnálu vám nabídneme zpravodajské vstupy.  

Nenechte si ujít olympijskou atmosféru, i když budete tou dobou zrovna v práci nebo na cestách, a poslouchejte sport na Radiožurnálu Sport. Naladíte nás na digitálních rádiích DAB+, na internetu nebo v televizní síti DVB-T2. A poslouchat Radiožurnál Sport můžete jednoduše také ze svého mobilního telefonu nebo tabletu v aplikaci mujRozhlas. Tam najdete také kompletní audioarchiv našeho vysílání.

autoři: Petr Kadeřábek , rej
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.