Jiří Paroubek o prezidentské kandidatuře: Porazit Miloše Zemana může jen člověk, který vidí na 4 kroky dopředu

Vstoupit do politiky v tuto chvíli bývalý český premiér a předseda ČSSD Jiří Paroubek neuvažuje, podle jeho vlastních slov má jiné zájmy i priority, a to platí i pro případnou kandidaturu na prezidenta. A proč má Miloš Zeman stále velkou podporu občanů? „Věcí říká tak, jak je lidé chtějí slyšet,“ vysvětluje.

Připouští ale také, že Miloš Zeman někdy věci zjednodušuje. „Dělat bubáky z imigrantů v situaci, kdy za minulý rok tady bylo 155 azylantů, to je tak trochu populismus,“ říká v rozhovoru s Helenou Šulcovou. V zásadě si ale myslí, že Miloš Zeman je velmi úspěšný.

O co se týče prezidentských kandidátů, tak někteří jsou podle něj úsměvní. „Nechci se dotknout třeba pana Horáčka, ale nemyslím si, že má kvalifikaci dělat prezidenta,“ vysvětluje s tím, že všichni by se spíše měli zamyslet, že pokud si přejí, aby byl Miloš Zeman poražen, tak by to chtělo politika jiného formátu – člověka, která vidí na tři, čtyři kroky dopředu a který má něco v politice za sebou.

Nemyslí si také, že by se do prezidentské volby objevil silný kandidát, osobností formátu Miloše Zemana tady podle něj není mnoho. „Domnívám se, že má bonus dosavadního vcelku úspěšného prezidenta, a to přes všechny podivnosti, které udělal,“ říká. Zároveň dodává, že velká část veřejnosti, a to včetně jeho, si myslí, že Miloš Zeman je lepším prezidentem, než by byl Karel Schwarzenberg.


Nežijeme v právním státě, tady je tolik skandálních rozsudků!

Trvá také na tom, že Miloš Zeman může za smlouvu s advokátem Zdeňkem Altnerem. „Nikdo jiný ji nepodepsal, jako šéf odpovídá a takhle důležitou smlouvu si měl také přečíst. A jestli jemu samotnému se nelíbila natolik, že začal soudní spor, tak asi byla špatná,“ míní.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: heš , prh
Spustit audio