Divadlo milujeme tak, že asi budeme hrát až do smrti, usmívají se Zdeněk Svěrák a Miloň Čepelka. Jubilejní 55. sezónu zahájili na Radiožurnálu

12. září 2021

„Pro mladé jste příkladem, pro staré nadějí,“ ocenil prý nedávno Bolek Polívka legendární divadelní soubor s více než půlstoletou tradicí. Divadlo Járy Cimrmana zahajuje jubilejní sezónu na domovské scéně. Těsně před prvním představením si herci v čele s „otci zakladateli“ Zdeňkem Svěrákem a Miloněm Čepelkou přišli popovídat do rozhlasové kavárny s moderátorem Vladimírem Krocem. 

Půlkulaté výročí divadelního souboru připomněl už dopoledne jeden z jeho dlouholetých členů, herec Petr Brukner, který byl hostem Lucie Výborné. Od 16 hodin si pak v pražském Radiocafé s Vladimírem Krocem kromě něj povídali také Zdeněk Svěrák, Miloň Čepelka, Marek Šimon, Petr Reidinger, Jan Hraběta a Miroslav Táborský.

Čtěte také

Jak se jim hrálo před sálem, který byl kvůli protiepidemickým opatřením poloprázdný? Proč Zdeňkovi Svěrákovi chybí psaní ve dvojici? Jak se z jejich pohledu divadlo změnilo po smrti režiséra Ladislava Smoljaka? A uvažovali za těch dlouhých 55 let někdy, že by vzali do souboru ženu? Poslechněte si celé povídání ze záznamu.

Záznam besedy odvysíláme znovu v repríze v neděli od 10:05.

autoři: Vladimír Kroc , and

Související