Běžec na lyžích Ondřej Černý: Kvůli rychlému přesunu na MS do 23 let jsem si olympijskou atmosféru v Pekingu nestihl pořádně užít

21. březen 2022

Sprinterskou nadějí českého běžeckého lyžování do dalších let je bezpochyby Ondřej Černý, který má za sebou premiérovou účast na olympijských hrách. Třiadvacetiletý odchovanec LK Slovanu Karlovy Vary obsadil ve sprintu 27. místo. Jak hodnotí svoje vystoupení v Pekingu? Jak se kluk z Prahy dostal k běžeckému lyžování? Nelákal ho s jeho výškou 195 centimetrů i jiný sport? Poslechněte si celý rozhovor s Ondřejem Černým v talkshow Na síti.  

Jak jsi spokojen s premiérovou účastí na olympiádě v Pekingu?

Se svým výsledkem i výkonem z Pekingu jsem spokojený. Hlavním cílem pro mě bylo se na olympijské hry vůbec nominovat a za druhé být mezi nejlepší třicítkou.  

Běžec na lyžích Ondřej Černý v talkshow Na síti

Hned po olympijském závodě jsi se přesouval na světový šampionát do 23 let. Jak náročné bylo vyměnit jeden velký závod za další?

Změna zas až tak náročná nebyla, spíš mě mrzelo, že jsem si nestihl až tak užít olympijskou atmosféru. Před startem jsem se soustředil na svůj výkon a nikde moc neplýtval energií, po skončení závodů jsem odcestoval a tak ani nebyla možnost vyrazit se podívat na jiné sporty. 

Větší výsledky v běhu na lyžích nepřichází. Je české běžecké lyžování na úpadku?

Naopak si myslím, že jsme momentálně na vzestupu, když vezmu v potaz například poslední čtyři roky. Samozřejmě zdaleka nejsme tam, kde byli ve své nejúspěšnější éře Bauer, Jakš, Koukal, Magál nebo Kožíšek.

Na síti s Andreou Hlaváčkovou na Radiožurnálu Sport

Související