Aneta Langerová, zpěvačka

18. červen 2012

Uplynulo osm let od soutěže Česko hledá Superstar, kterou vyhrála Aneta Langerová, pondělní host Radiožurnálu a také patronka fondu Světluška. Moderátorka Lucie Výborná se jí ptala na hudební začátky a spolupráci s hudebníky, ale také na projekt Kavárny POTMĚ.

„Život po soutěži byl mnohem rychlejší. Nestíhala jsem řešit věci okolo, ale bratr se mi snažil pomoct a poskytl mi dostatek prostoru, takže nešlo o špatné období,“ hodnotí dnes Aneta Langerová s odstupem svou první desku a atmosféru po soutěži.

A jak se za osm let změnila? „Jsem dospělejší. Už se na jevišti nestydím, i když nejsem exhibicionista,“ uvažuje s tím, že si raději udržuje od lidí odstup. „Měla jsem tehdy spoustu možností a z nich jsem si jednoduše vybrala,“ popisuje.

Svůj vnitřní svět projevuje Aneta Langerová spíš v textech. „Když nějaká emoce nejde napasovat do textu, tak se obvykle vztekám. Pak nastane klid a najednou naskočí ta správná slova,“ vysvětluje a přiznává, že s texty má větší problémy než s hudbou. „Muzika se píše sama,“ potvrzuje. „Teď mám klidné období, písničkářské s klidnou hudbou, kdy i hlas netlačí na pilu,“ dodává.

Aneta Langerová zavzpomínala na soutěž Česko hledá Superstar

Hudba však vyžaduje další vzdělávání. „Chodím k učitelce, která mě učí správně dýchat. Nejde jen o hlasová cvičení, ale také o psychické hry,“ zmiňuje Aneta Langerová. „I díky hodinám jsem si všimla, že hlasitě zpívám, ale hodně potichu mluvím,“ přiznává.

Kdy vyjde nová studiová deska Anety Langerové? Jak podporuje projekt Kavárny POTMĚ? Kdy pokřtí speciální autobus Světlušky? A jak funguje ve tmě kavárny lidská představivost?

Záznam celého rozhovoru s Anetou Langerovou a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio