Aleš Háma

19. únor 2009

O obnovené premiéře muzikálu Drákula i o televizním pořadu Taxík se mluvilo ve čtvrtečním Dopoledním Radiožurnálu. Hostem Daniely Karafiátové totiž byl Aleš Háma. Ten se cítí být především hercem a moderátorem - označení zpěvák odmítá, a to přesto, že vystupuje i na muzikálových prknech. "Když si někdo umí opravit toaletu, tak to ještě neznamená, že je instalatér," vysvětluje Aleš Háma. V pátek 20. února bude hostem psycholožka Alice Vondrová.

Šaška v obnoveném představení Drákula v pražském Divadle Hibernia, Leo Blooma ze seriálu Producenti, detektiva Nicka Cartera v Adéla ještě nevečeřela nebo Limonádového Joa - tyto i další muzikálové role ztvárnil čtvrteční host Dopoledního Radiožurnálu Aleš Háma. Není tedy divu, že právě na svět muzikálu a jeho melodií se Aleše Hámy ptala nejen Daniela Karafiátová, ale i posluchači prostřednictvím webu Radiožurnálu.

Právě prvně zmiňovaný Drákula je ze jmenovaných muzikálových projektů Aleše Hámy nejnovější - a podle jeho slov slaví u diváků veliký úspěch. "Když jsem chtěl vzít na představení manželku, tak jsem se šel do produkce zeptat na lístky - a nebyly. To sice říká každá muzikálová produkce, ale já můžu svědomitě prohlásit, že do konce sezóny, to znamená do června, zbývá volných už opravdu jen pár lístků."

Aleš Háma není pouze herec, ale také moderátor - a tak mezi desátou a jedenáctou hodinou zavzpomínal i na natáčení netradičního televizního formátu Taxík. "Taxík je taková má srdeční záležitost, protože to je hrozně milá práce, na kterou se neučíte žádný text - jen sednete do auta. Tím, jak Taxík získal obrovskou popularitu, se nám už nedařilo překvapovat lidi. A když naše taxi někde někoho vyložilo, tak tam hned bylo dalších pět šest lidí, kteří chtěli někam svézt a chtěli, abych jim dával otázky."

Pořad Taxík označuje Aleš Háma s menší mírou nadsázky za sociálně-etnografickou studii. "Všichni možní lidé, všechny možné národnosti, hloupí, chytří, vzdělaní, méně vzdělaní, lidi, kteří se uměli zasmát sami sobě, a kteří vůbec, lidé, kteří nám nadávali, a naopak lidi, kteří se nám smáli - je to taková pestrá škála."

A co Aleš Háma vzkazuje posluchačům Radiožurnálu? "Chtěl bych apelovat, abyste všichni fandili našim reprezentantům v Liberci."

Záznam celého rozhovoru s Alešem Hámou i s dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání.

autor: als
Spustit audio