Život jako v pohádce. Walt Disney chce postavit vlastní městečko, plánuje pláže, hotely i sekci 55+

Téměř dva tisíce domů a bytů má v příštích letech vyrůst v Palm Springs v Kalifornii, a to pod záštitou společnosti Walta Disneyho. Na rozdíl od zábavních parků plánují autoři projektu s názvem Storyliving by Disney pohltit své nejoddanější fanoušky natrvalo.

Mám radost, že vám mohu říct, že první čtvrť bude stát právě tady, nedaleko místa, kam sám Walt Disney rád jezdil. Na poušti uprostřed Kalifornie.“ Těmito slovy představil projekt Josh D’Amaro ze společnosti Disney.

Fanoušci podle něj stále hledají způsoby, jak propojit svůj život s pohádkovým světem. Projekt dostal název Storyliving, protože jednotlivé komunity budou vytvářet vlastní příběh. Tentokrát nebude zaměřený třeba na Myšáka Mickeyho, ale na kulturu, historii nebo jídlo.

Projekt posílí a rozšíří značku Disney s tím, že nám její kouzlo umožní přenést na místa, kde byste ho nejspíše nečekali,“ prohlásil DAmaro.

Pláž i sekce 55+

Na místě vzniknou hotely, restaurace nebo nákupní střediska. Společnost počítá i s vybudováním centrální laguny s pláží. K dispozici budou rodinné domy nebo usedlosti a některé ze čtvrtí budou určené jen pro obyvatele starší 55 let.

Čtěte také

Pro členy soukromého klubu nabídne středisko i další výhody. „Dobrovolné členství v klubu nabídne přístup do naší klubovny, rekreační vodní aktivity nebo Disney program, který budou tvořit zábavní aktivity.“

Disneyho vize

Podrobnosti ohledně financování nebo datech, kdy přesně by se se stavbou mělo začít, zatím známé nejsou. S nápadem na výstavbu takového města přišel už zakladatel společnosti Walt Disney. Po jeho smrti v roce 1966 ale nástupci přetvořili vizi na zábavní parky.

autoři: Adéla Burešová , als
Spustit audio

Související