Vyberte oficiální píseň českého týmu pro MS 2006

15. květen 2012
mimořádný pořad

Od 15. května do 4. června můžete svým hlasováním vybrat oficiální píseň české reprezentace pro fotbalové mistrovství světa 2006. Hlasovat můžete prostřednictvím SMS poslaných na číslo 9000609. Tvar SMS pro každou nominovanou píseň je uveden v tabulce. Cena SMS je 9 Kč včetně DPH, provozuje Erika a.s. Výtěžek hlasování bude věnován Dětskému fondu OSN - UNICEF.

Českomoravský fotbalový svaz ve spolupráci s agenturou Donáth-Burson-Marsteller oslovily významná hudební vydavatelství, autory a interprety, aby složili a dodali píseň, která by se mohla stát hymnou českého týmu na šampionátu v Německu. Přestože účast přislíbilo mnoho známých skladatelů a textařů, nakonec se sešlo těchto deset písní. Některé z nich jsou zcela nové, jiné starší - třeba s upraveným textem.

SEZNAM PÍSNÍ PRO ANKETU JDEME NA TO...

názevinterprettvar SMSA přece se točíParma Disco BandMS 1Červená, Modrá, BíláAleš BrichtaMS 2Češi do tohoTurboMS 3Do kotle na fotbalTři sestryMS 4Kalamity JaneKabátMS 5Nechte vlajky vlátHattrickMS 6Olééé, Oléé, OléMaxim TurbulencMS 7Pojď si hrátPetr KolářMS 8Ta naše 11 válíYo Yo BandMS 9Vyhraj toEternal FireMS 10

Z důvodu autorských práv nemůžeme písně zveřejnit na internetu, mohli jste je ale slyšet v Seriálu týdne vysílaném od 15. do 26. května na ČRo 1 - Radiožurnálu. Všech deset nominovaných písní najednou představí hodinový speciál Jdeme na to... vysílaný na téže stanici v sobotu 3. června od 2.05 hodin a reprízovaný v neděli 4. června od 1.05 hodin.

autoři: jkr , mhr
Spustit audio

Více z pořadu