Virtuální čekárna. Pacienti se mohou objednávat u lékaře přes novou online platformu

12. květen 2020

Potřebujete se objednat k doktorovi? Můžete využít i Virtuální čekárnu. Navazuje na službu uLékaře.cz, která poskytuje online konzultace u praktických doktorů a taky propojení se specialisty, pokud to je třeba. Lidem takový postup ušetří cestu a lékařům čas. „Dobrovolná platforma má celou řadu výhod, od bezpečnosti až po efektivitu a finanční výhody,“ přibližuje chirurg a zakladatel služby uLékaře.cz Tomáš Šebek.

Systém jednoduše umožní komukoliv z pacientů přistupovat k praktickému lékaři přes systém Virtuální čekárny na adrese uLékaře.cz.

 „Vstoupíte na stránku, kliknete na Virtuální čekárnu, vyhledáte svého praktického lékaře, pošlete mu zdravotní dotaz, který vás trápí, přiložíte jakoukoliv dokumentaci a vyplníte dotazník,“ vysvětluje fungování platformy chirurg.

Čtěte také

 Lékař si pak požadavek pacienta vyzvedne a posoudí. Může ho odbavit vzdáleně, nebo si ho pozve do čekárny v době, kdy to jak lékaři, tak pacientovi připadá bezpečné.

Platforma se ode dneška spouští, a pokud tam pacient nenajde svého praktika, tak to neznamená, že dotaz nebude odbaven.

 „Odbavíme ho interní kapacitou, ve virtuální nemocnici pracuje 300 lékařů, kteří jsou připravení bezplatně a online odbavit jakýkoliv zdravotní požadavek,“ říká s tím, že do konce roku by mělo s Virtuální čekárnou spolupracovat tisíce praktikujících lékařů.

Ochrana dat

Platforma je dobrovolná a má podle Šebka pozitivní dopady, v budoucnu očekává podporu zdravotních pojišťoven a integraci do zdravotního systému.

 „Co se týče ochrany dat, tak splňujeme nejvyšší normy, i v případě úniku jsou data natolik nečitelná, že s nimi nelze jakkoliv pracovat,“ ubezpečuje.  

 

autoři: Jiří Chum , prh
Spustit audio

Související