Světový šampionát v Kataru zná první čtvrtfinalisty. Mezi osmičku nejlepších prošli Argentina a Nizozemsko

3. prosinec 2022

Světový šampionát v Kataru zná první dva čtvrtfinalisty. V úvodním osmifinále si vcelku bez problémů s USA poradili fotbalisté Nizozemska, kteří vyhráli 3:1. Mezi nejlepší osmičku týmů turnaje se probojovali i Argentinci, kteří porazili Austrálii 2:1. Hvězdný Lionel Messi, který otevřel skóre zápasu, odehrál jubilejní 1000. utkání v profesionální kariéře. V tom dalším se se svými spoluhráči utká ve čtvrtfinále proti Nizozemsku. Všechna utkání nabízíme v přímém přenosu!

Argentina - Austrálie

Favorizovaná Argentina už od úvodu zápasu proti Austrálii dominovala, ale první střelu na bránu vyslala až ve 35. minutě. Zároveň byla gólová. Lionel Messi si po sklepnutí Otamendiho připravil míč na levačku a perfektní přízemní střelou ke vzdálenější tyči poslal svůj tým do vedení. Do dvougólového vedení poslal Argentince v 57. minutě Julian Alvaréz, který využil chyby australské obrany v čele s brankářem Mathewem Ryanem. 

V závěru se ale Argentinci báli o výsledek, když si v 77. minutě srazil střelu Craiga Goodwina do vlastní sítě Enzo Fernández. Jihoameričané už ale hubené vedení udrželi a vybojovali postup do čtvrtfinále.

Mistrovství světa ve fotbale v Kataru - osmifinále (Rajján):
Argentina - Austrálie 2:1 (1:0)
Branky: 35. Messi, 57. Álvarez - 77. vlastní Fernández. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz - Kwiatkowski (video, všichni Pol.). ŽK: Irvine, Degenek (oba Austrálie). Diváci: 45.032.

Čtěte také

Nizozemsko - USA

Nizozemci v základní skupině nepředváděli nikterak oslnivé výkony, ale v osmifinálovém duelu s USA situaci profesorsky kontrolovali. Už v 10. minutě se prosadil Memphis Depay a poslal je do vedení. Druhý gól přidal evropský favorit v nastavení první půle a o asistenci se znovu postaral obránce Denzel Dumfries. Americkou naději na dramatizaci utkání oživil v 76. minutě Wright, který kuriózním zakončením přehodil brankáře Nopperta. Nepozorná obrana Američanů si ale v 81. minutě nepohlídala Dumfriese, který se po centru Blinda nemýlil a stvrdil postup svěřenců trenéra Louis van Gaala.

Mistrovství světa ve fotbale v Kataru - osmifinále (Dauhá, Chalífův mezinárodní):

Nizozemsko - USA 3:1 (2:0)

Branky: 10. Depay, 45.+1 Blind, 81. Dumfries - 76. Wright. Rozhodčí: Sampaio - Boschilia, Pires (všichni Braz.) - Gallo (video, Kol.). ŽK: Koopmeiners, F. de Jong (oba Niz.). Diváci: 44846.

autoři: Radiožurnál Sport , rej
Spustit audio

Související