Messimu přeji titul z celého srdce, pronesl krátce po finále šampionátu fotbalový kouč Petr Rada

19. prosinec 2022

Nervydrásající finálovou bitvu mezi Argentinou a Francií rozhodly na šampionátu v Kataru až penalty. Z titulu se nakonec radovali Jihoameričané v čele s Lionelem Messim. Jak krátce po utkání hodnotili oslavu fotbalu trenér Petr Rada a Zdeněk Folprecht, kteří po celou dobu šampionátu působili jako experti ve studiu Radiožurnálu Sport? Poslechněte si jejich reakce a zajímavé postřehy. 

Jsem nadšený z průběhu zápasu, protože při vítězství Argentiny 2:0 by to bylo docela nudné. Jak se v závěru přelévalo utkání z jedné strany na druhou, tak to bylo skvělé. Kvůli tomu milujeme fotbal. Sledovat teď ty emoce hráčů je úžasné," říkal krátce po skončení finálového zápasu expert Radiožurnálu Sport a fotbalista Zdeněk Folprecht.

Čtěte také

Titulu se dočkal Lionel Messi, který Argentinu při své páté účasti na mistrovství světa dotáhl k vytoužené trofeji. „Obdivuje ho celý svět, teď se dostal na tu úroveň Diego Maradony. Za kariéru, jeho hru a chování mu to z celého srdce přeji,“ pronesl Petr Rada na adresu nejlepšího hráče turnaje.

Se zkušeným trenérským lodivodem souhlasil i Zdeněk Folprecht, který si užíval i pozápasové emoce hráčů Argentiny a především pětatřicetiletého Messiho.

Na hřišti je génius, mimo hřiště se chová skvěle. Pro moji generaci je to nejlepší hráč posledních dvaceti let. Fandila mu velká část fotbalového světa. Nefandilo se mu jen ve Francii a u skalních příznivců Cristiana Ronalda. Je to pro něj krásná tečka. Nejen kvůli výhře, ale i jakým způsobem tým během celého mistrovství vedl,“ míní odchovanec pražské Sparty Zdeněk Folprecht.

Radiožurnál Sport nabídnul ze světového šampionátu v Kataru všech 64 zápasů v přímém přenosu, každý den přinášel přímo z místa dění exkluzivní reportáže Vojtěch Šilhan a ve studiu promlouvali k jednotlivým utkáním známé fotbalové osobnosti. Děkujeme, že jste si světový šampionát ve fotbale užívali i s vysíláním naší stanice. 

autoři: Jakub Kanta , rej
Spustit audio

Související