S krabičkou cukroví si senioři přejí i návštěvu. Jak se stát Ježiškovým vnoučetem?

14. listopad 2022

Staňte se spolu s námi opět Ježíškovým vnoučetem a splňte vánoční přání některému z klientů českých domovů pro seniory! Už pošesté jsme dali dohromady tisíce dopisů pro Ježíška a vložili je do online systému, ve kterém se dá ode dneška přání rezervovat. A co si senioři přejí? Třeba krém knížku, předplatné časopisu, teplé bačkory nebo balíček sladkostí.  Více o projektu mluví v Ranním interview ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu Gabriela Drastichová.

Jak můžeme přání splnit?

Čtěte také

Pomyslná ježíšovská schránka je na webové adrese jeziskovavnoucata.cz. Tam už bezmála dva měsíce padají dopisy od seniorů, které ale píší pečovatelky a pečovatelé z domovů pro seniory. Přání jsou mnohdy dojemná, nejdojemnější jsou asi ta nejskromnější přání, protože pod linkou v nich čtu touhu po setkání, protože s krabičkou cukroví senior dost často chce i návštěvu.

Je daný nějaký termín, třeba Štědrý den, do kdy je potřeba přání splnit?

Budeme moc rádi, když většina dárků a splněných přání doputuje pod stromeček, ale řada z nich bude asi na seniory chviličku čekat a z jara se rozjedou přání cestovatelská. S divadelní sezonou se asi budou plnit přání spojená s divadlem nebo hudbou.

Budou moct Ježíškova vnoučata letos seniory v domovech navštívit a dárky předat osobně?

V přáních je moc často zmiňované, že si senioři přejí i tu návštěvu Ježíškových vnoučat, aby i s tím dárkem někdo dorazil osobně.

Jak mohou lidé na webu jeziskovavnoucata.cz přispívat i penězi? Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Petr Král , prh

Související