Receptura je zakódovaná, přístup k ní mají dva lidé v republice, prozrazuje výrobní manažer nejslavnější české likérky
28. leden 2020
Skořice, hřebíček, řebříček, pomerančová kůra… vyjmenovává Bohuslav Pich zlomek z bylin, které každý týden osobně odvažuje, aby mohla pokračovat výroba nejslavnějšího českého likéru. Na jednu várku je asi 1400 kilogramů směsi. Recepturu vidělo pár desítek lidí v republice, ale ani já si ji nepamatuju, říká muž, který v likérce pracuje už čtyři desetiletí. Využíváme vyluhování v lihu jak za studena, tak při vyšší teplotě. Za každým výrobním krokem je ochutnávka.
Dobré je vyvažovat, aby nápoj měl plnou chuť, popisuje alchymii vzniku nového likéru Bohuslav Pich
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Ruští hackeři si některé útoky nahrávají a zveřejňují, jeden takový se stal i v Česku, uvádí zpráva NÚKIB
-
Snaží se fašismus o comeback? Americký filozof nabízí deset bodů, jak to poznat
-
Novináři se podívali na údajné vazby Kremlu v Polsku. Následovaly výhrůžky, soudní spory i pokuta
-
Řeky v Beskydech vystoupaly na první povodňové stupně. Experti varují před extrémními srážkami