Receptura je zakódovaná, přístup k ní mají dva lidé v republice, prozrazuje výrobní manažer nejslavnější české likérky

28. leden 2020

Skořice, hřebíček, řebříček, pomerančová kůra… vyjmenovává Bohuslav Pich zlomek z bylin, které každý týden osobně odvažuje, aby mohla pokračovat výroba nejslavnějšího českého likéru. Na jednu várku je asi 1400 kilogramů směsi. Recepturu vidělo pár desítek lidí v republice, ale ani já si ji nepamatuju, říká muž, který v likérce pracuje už čtyři desetiletí. Využíváme vyluhování v lihu jak za studena, tak při vyšší teplotě. Za každým výrobním krokem je ochutnávka.

Dobré je vyvažovat, aby nápoj měl plnou chuť, popisuje alchymii vzniku nového likéru Bohuslav Pich

autoři: Lucie Výborná , and

Mohlo by vás zajímat

Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.

František Novotný, moderátor

setkani_2100x1400.jpg

Setkání s Karlem Čapkem

Koupit

Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.