Receptura je zakódovaná, přístup k ní mají dva lidé v republice, prozrazuje výrobní manažer nejslavnější české likérky
28. leden 2020
Skořice, hřebíček, řebříček, pomerančová kůra… vyjmenovává Bohuslav Pich zlomek z bylin, které každý týden osobně odvažuje, aby mohla pokračovat výroba nejslavnějšího českého likéru. Na jednu várku je asi 1400 kilogramů směsi. Recepturu vidělo pár desítek lidí v republice, ale ani já si ji nepamatuju, říká muž, který v likérce pracuje už čtyři desetiletí. Využíváme vyluhování v lihu jak za studena, tak při vyšší teplotě. Za každým výrobním krokem je ochutnávka.
Dobré je vyvažovat, aby nápoj měl plnou chuť, popisuje alchymii vzniku nového likéru Bohuslav Pich
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
MEDIAN: Volby by vyhrálo ANO. Spolu a SPD dělí 5 procentních bodů, do Sněmovny by prošli i Motoristé
-
Za surové napadení Ukrajinek dostal muž podmínku. Neprokázalo se, že ženě způsobil zranění
-
ONLINE: USA dodají zbraně Ukrajině přes NATO, které za ně ale zaplatí. Moskva mě zklamala, řekl Trump
-
Mám obrovskou radost, ale nemůžu si to vůbec užít, říká Siniaková po zisku titulu ve smíšené čtyřhře