Předvolební debata z Horního Jiřetína

29. září 2010
Volby 2010

Ve středu 29. září přivítá Martin Veselovský v diskuzi lídry politických stran a hnutí usilujících o hlasy voličů v komunálních volbách v Horním Jiřetíně. Pozvání přijali Branko Glavica ze Sdružení nezávislých kandidátů pro zachování a rozvoj Horního Jiřetína a Černic, Petr Leichner z hnutí Dialog, Vladimír Buřt ze Strany zelených a Anna Kratochvílová z KSČM.

Zajímá vás, jak se má chovat Horní Jiřetín, jehož další existence není slučitelná s prolomením limitů na těžbu hnědého uhlí? Poslouchejte diskusi přenášenou živě po 17. hodině. Diskuze se můžete zúčastnit i osobně v restauraci Pošta v Mostecké ulici v Horním Jiřetíně. Budeme se ptát, zda stojí za to kultivovat veřejný prostor obce, udržovat komunikace nebo rekonstruovat kanalizaci. Jakým způsobem zasahuje do hlasování těžební společnost Czech Coal? Padnou také otázky, které zajímají nejen jiřetínské občany. Vyplatí se těžit hnědé uhlí jako palivo? Jak vyčíslit cenu kulturní krajiny a tradiční zástavby? A na jaké úrovni se mají tyto otázky rozhodovat?

Radiožurnál zamíří před říjnovámi komunálními volbami na pět míst České republiky. Diskuse s místními volebními lídry vysíláme každou středu počínaje 15. zářím. Ještě nejste rozhodnuti, koho volit? Poslouchejte Radiožurnál a zapojte se do diskusí. Na projektu spolupracujeme s regionálními stanicemi ČRo a debaty bude vždy kromě Radiožurnálu (od 17 hodin) vysílat i Český rozhlas 6 (od 23 hodin). Hodinovou předvolební diskusi s publikem moderuje Martin Veselovský. Videopřenosy diskusí můžete sledovat na zpravy.rozhlas.cz.

autor: mav
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.