Předvolební debata z Prahy

13. říjen 2010
Volby 2010

Pražané by i ve vlastním zájmu měli co nejvíce využívat městskou hromadnou dopravu. Co se dá udělat pro to, aby více obyvatel hlavního města dalo přednost metru, tramvajím a autobusům před zácpami v přeplněných ulicích? Může se kritizovaná Opencard stát lákadlem pro cestující? Co se dá udělat s magistrálou procházející středem hlavního města?

Radiožurnál uvádí závěrečnou diskusi věnovanou letošním komunálním volbám, tentokrát s vybranými lídry politických stran a kandidáty na post pražského primátora. V budově ČRo v Praze na Vinohradech budou ve středu 13. 10. po 17. hodině s Martinem Veselovským diskutovat doc. MUDr. Bohuslav Svoboda z ODS, Mgr. Jiří Dienstbier ml. (ČSSD), doc. Ing. Zdeněk Tůma (TOP09), Mgr. Markéta Reedová (Věci veřejné), Mgr. Marta Semelová z KSČM a RNDr. Jiří Witzany (SZ + SNK ED).

Dokážou politici, kteří se ucházejí o hlasy voličů, prolomit zablokovanou komunikaci mezi magistrátem a veřejností při posuzování nového územního plánu? Jaké kulturní dominanty vzniknou v hlavním městě v nejbližších letech? A zbaví se pražská radnice konečně vleklých podezření z korupce? Své otázky mohou politikům klást i posluchači Radiožurnálu - buď e-mailem na adresu 20minut@rozhlas.cz, prostřednictvím sociální sítě Facebook, anebo také osobně v átriu ČRo, Vinohradská 12 už dnes, ve středu po 17. hodině.

Radiožurnál zamíří před říjnovámi komunálními volbami na pět míst České republiky. Diskuse s místními volebními lídry vysíláme každou středu počínaje 15. zářím. Ještě nejste rozhodnuti, koho volit? Poslouchejte Radiožurnál a zapojte se do diskusí. Na projektu spolupracujeme s regionálními stanicemi ČRo a debaty bude vždy kromě Radiožurnálu (od 17 hodin) vysílat i Český rozhlas 6 (od 23 hodin). Hodinovou předvolební diskusi s publikem moderuje Martin Veselovský. Videopřenosy diskusí můžete sledovat na zpravy.rozhlas.cz.

autor: mav
Spustit audio