Přátelské fotbalové utkání Turecko–Česko na Radiožurnálu

5. únor 2013
S mikrofonem za fotbalem

V jaké formě se představí česká fotbalová reprezentace při přátelském utkání v Turecku? Odpověď na otázku, kterou si v uplynulých dnech položil nejeden fotbalový fanoušek, se dozvíme už ve středu večer. A Radiožurnál bude znovu u toho, v přímém přenosu odvysílá celý druhý poločas. U rozhlasových přijímačů buďte nejpozději pět minut po 20. hodině!

Namístě bude reportér Radiožurnálu Michal Jurman, proto se už před utkáním můžete těšit na informace ze zákulisí. Jde sice „jen“ o přátelské střetnutí, přesto ho ani jeden z týmů nepodceňuje.

Příprava v Turecku je totiž generálkou na jarní zápasy kvalifikace o postup na mistrovství světa 2014 v Brazílii. Turci vyrukují proti českému výběru se všemi oporami. Náš tým zase po zranění od loňského Eura znovu posílí kapitán Tomáš Rosický.

Nejen Rosický je lákadlem

Podle Michala Jurmana, který bude dění na trávníku turecké Manisy komentovat, je právě účast našeho nejzkušenějšího záložníka jedním z největších lákadel zápasu: „Fanoušky pochopitelně zajímá, jak si po svém návratu v reprezentaci povede. Zvědaví ale jistě budou i na mladé útočníky Vydru a Ordoše, které trenér Bílek povolal.“

Reprezentační premiéra pak čeká dvaadvacetiletého Stanislava Tecla, který v zimě přestoupil z Jihlavy do Plzně a podle Bílka má šanci stát se stálým hráčem reprezentačního týmu.

Druhou branku Jihlavy vstřelil Stanislav Tecl

Kromě přímého přenosu z druhého poločasu nabídne Radiožurnál posluchačům také první reakce našich hráčů i trenéra po zápase, ohlasy na výkon našeho týmu i hodnocení celého zápasu.

Fotbal je naší prioritou

Fotbal je pro Radiožurnál sportem číslo jedna, a tak jistě nikoho nepřekvapí, že s reportážním mikrofonem budeme také u všech kvalifikačních utkání naší reprezentace o účast na světový šampionát. Ten nejbližší se hraje na domácí půdě, 22. března se tým České republiky utká s Dánskem. O čtyři dny později sehraje naše reprezentace další důležitý zápas v Arménii.

Sledovat budeme také cestu českých klubů evropskými poháry. „Na jaře čeká Spartu a Plzeň Evropská liga. Ve čtvrtek 14. února se na pražské Letné představí slavná Chelsea, Plzeň sehraje týž den zápas v Neapoli. Odvety se hrají o týden později, tedy 21. února. Stabilně mapujeme i všechny zápasy domácí Gambrinus ligy,“ uzavírá Michal Jurman a upozorňuje tak na jeden z nejstarších pořadů Českého rozhlasu, který znají všichni fanoušci pod názvem S mikrofonem za fotbalem.

Vysílání ČRo Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: anr
Spustit audio

Více z pořadu