Pokoří plzeňští fotbalisté Fenerbahçe Istanbul? Uslyšíte na Radiožurnálu!

13. březen 2013
S mikrofonem za fotbalem

Evropská liga pokračuje. Podaří se fotbalistům Viktorie Plzeň, kteří v ní hájí české barvy, zvrátit nepříznivé skóre z prvního zápasu a postoupit přes tureckého vicemistra do čtvrtfinále? Dozvíte se to na Radiožurnálu! Ten z rozhodujícího odvetného utkání odvysílá druhý poločas. Jako obvykle přinese i aktuální zpravodajství před zápasem i po něm. Máte se znovu nač těšit!

Vstup do Evropské ligy se Plzeňanům povedl na výbornou. Svěřenci trenéra Pavla Vrby postoupili po dvou jasných výhrách a nasázeli rivalovi z Neapole celkem pět gólů.

Zaváhání přišlo v osmifinále, kdy se Plzeň na domácí půdě postavila tureckému klubu Fenerbahçe Istanbul. Fotbalisté plzeňské Viktorie na svého soupeře nakonec nestačili a prohráli 0:1. K odvetě do Turecka si tak vezou jednobrankové manko.

V Istanbulu diváci nebudou

Nic však zatím není ani zdaleka ztracené. Fenerbahçe Istanbul je totiž pro Plzeň schůdný soupeř. „Pozice Viktorie se od srpna 2010, kdy současný tým hrál svůj první dvojzápas v pohárové Evropě proti jinému istanbulskému týmu, Beşiktaşi, hodně změnila. Klub získal v Evropě renomé i sebevědomí, což hraje v podobných zápasech nezanedbatelnou roli,“ potvrdil už před prvním zápasem Jan Kaliba.

Ten ve čtvrtek 14. března usedne k reportážnímu mikrofonu, aby posluchačům Radiožurnálu přiblížil, co se v druhé pětačtyřicetiminutovce zápasu děje. Plzni podle něj hraje do karet i to, že se vyhne pověstnému „tureckému peklu“.

Fotbalista Pavel Horváth

„Padesátitisícový stadión Fenerbahçe totiž zůstane – kvůli trestu od UEFA za nevhodné chování fanoušků – při odvetě v Istanbulu prázdný. I to může Plzni nahrávat a pomoci,“ myslí si zkušený reportér.

Plzeň má šanci uspět

Viktoria Plzeň se podle něj v současné formě a pohodě může měřit s každým z týmů, které ještě v Evropské lize pokračují. „Kompliment jí složil i držitel Zlatého míče z roku 2003 Pavel Nedvěd, který odhaduje, že by se Západočeši mohli dostat až do amsterdamského finále,“ připomíná Jan Kaliba.

Zda se to povede, je zatím ve hvězdách. Rozhodne druhé střetnutí obou rivalů. Výkop odvetného utkání je pět minut po 21. hodině. Přímý přenos druhého poločasu uslyšíte ve vysílání Radiožurnálu po 22. hodině.

Na místě bude – stejně jako před týdnem – opět Jan Kaliba, který se na utkání pochopitelně těší. „Pro reportéra je takový dvojzápas svátkem, vždyť tak daleko se žádný český tým v evropských pohárech od roku 2002 nedostal,“ uzavírá.

Vysílání ČRo Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: anr
Spustit audio

Více z pořadu