Petr Čtvrtníček o rozhovoru v ČT: Nic jsem si nepřipravoval, pouze odpovídal na otázky

23. červen 2014

„Byl to jenom banální vstup, nic jsem si nerozmýšlel. Strhla se hysterie a všichni z toho dělají velkou záležitost,“ říká herec Petr Čtvrtníček o nedávném rozhovoru pro Českou televizi o letošních Letních shakespearovských slavnostech. Na Pražském hradě ho v jednom kuse čekají celkem 32 představení hry Mnoho povyku pro nic. Na co se můžeme těšit? I to prozradil v rozhovoru s moderátorkou Lucií Výbornou.

S režisérem Jiřím Menzelem již spolupracoval na Obsluhoval jsem anglického krále, nyní se opět sešli na Letních shakespearovských slavnostech.

„Jiří Menzel ví, co chce, a předává nám to se špetkou ironie. Pěkně mne péruje, ale jsem rád. Téměř nikdy se mi nestalo, že bych na jevišti musel být takhle přesný,“ vysvětluje.

Česká soda by se dnes už v televizi dělat nedala, říká herec

A dočkáme se někdy něčeho podobného, jako bylo známé představení Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? „Nechci vstupovat znovu do stejné řeky, to dělám, jenom když jdu na ryby,“ odpovídá. A podobně je to s oblíbeným pořadem Česká soda.

Petr Čtvrtníček v České sodě

„V televizích by se nic z toho, co jsme dříve dělali, pustit nedalo. Někdo by nám chtěl říkat, co máme dělat, nebo že je toho moc. Já se nechci o humoru, který píši, bavit s kreativním producentem, a to na žádné televizní stanici,“ říká s tím, že sodu tak bude možné dostat jen v obchodě.

Jak zhubnout o 17 kilogramů? Co by Petr Čtvrtníček udělal, kdyby ho zvolili za českého prezidenta? I to jste mohli slyšet mezi 10. a 11. hodinou v Hostu Radiožurnálu.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: prh
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.