Pět hostů Lucie Výborné za rok 2018 – poslechněte si vybrané rozhovory celé

31. prosinec 2018

Poslouchali jste na Silvestra dopolední výběr hostů Lucie Výborné a chcete slyšet celé rozhovory? Nebo vás zajímá, kteří hosté dokázali naši moderátorku poučit i pobavit? Zde je najdete všechny pohromadě ve zvuku i na videu!

1. herec a divadelník Petr Forman

Bratři Formanové vrátili Praze na podzim představení inspirované poetikou divokého západu a němé filmové grotesky. Pro svůj Deadtown ale potřebovali získat řadu artistů. O jednom z nich a o tom, jak se takové lano zahraničnímu umělci vlastní hází, mluvila Lucie s Petrem Formanem. Vyprávění by však mohlo být i námětem na horor…

2. legenda kolové Jindřich Pospíšil

Bratři Pospíšilové byli 25x mistry Československa v kolové. Poslední titul získali přesně před 30 lety. Od jednoho z nich, Jindřicha, se Lucka Výborná dozvěděla, jak se během několika desetiletí tento sport proměňoval.

3. doktorka válečných studií Kristina Soukupová

V předvečer srpnového výročí okupace byla hostem doktorka válečných studií v Londýně a bezpečnostní konzultantka Kristina Soukupová. A jak se ukázalo, může tuto profesi provázet i pár celkem úsměvných momentů. Zejména když se pohybujete v obranném průmyslu a mezi generály světových armád… a jste obdařená nepřehlédnutelná blondýna.

4. konstruktér ponorek Pavel Gross

Pavel Gross je potápěč a uznávaný konstruktér ponorek a dýchacích přístrojů – zřejmě jako jediný Čech na světě. V jeho profesi se události proměněné časem ve veselé historky dějí tak trochu na hraně života a smrti. Vyprávění je o to cennější, že osmdesátiletý muž testy všech svých vynálezů dosud úspěšně přežil.

5. herečka Tereza Voříšková

S Terezou Voříškovou si Lucka Výborná povídala na začátku školního roku nejen o jejích projektech, ale také o tom, jak se v současnosti dělají castingy pro zahraniční filmové produkce. A sama naše moderátorka musela přiznat, že na něco takového by nervy nejspíš neměla…

Vybrali jsme také nejlepší hosty za rok 2018 podle vás – posluchačů. Kteří hosté nejvíc bodovali? To se dozvíte na našich sociálních sítích! Sledujte Radiožurnál na Instagramu a na Facebooku.

autoři: Lucie Výborná , had
Spustit audio