Odstraníme nesmysly, které k České poště nepatří, tvrdí Milan Chovanec

„Nechci, aby si lidé na poště připadali jako ve vietnamském supermarketu,“ prohlásil ministr vnitra Milan Chovanec. Z čela České pošty proto odchází její dosavadní šéf Petr Zatloukal. Nahradil ho Martin Elkán, který v tomto státním podniku pracuje už od roku 1996. Nebylo by lepší najmout krizového manažera zvenčí? Ptal se Martin Veselovský.

„Odchod pana Zatloukala nebude jediný,“ upozorňuje ministr vnitra Milan Chovanec s tím, že Martin Elkán dostal tvrdé termíny. „Buď na to má, nebo ne. Kontinuálně budeme hledat nového ředitele České pošty,“ dodává a současně poukazuje, že České poště chybí koncepce. To všechno v době, kdy klesá počet zásilek kvůli vyšší konkurenci na trhu.

Čtěte také

Česká pošta by podle něj měla nabízet relevantní služby „To, že pošťák dostává provizi z uzavřených smluv, mi nevadí,“ popisuje. „Primárním úkolem je obsloužit terén, vyřešit důchody a podobně,“ domnívá se. On sám nehodlá nutit pošťačky, aby se za každou cenu snažily uzavřít určitý počet smluv na finanční produkty.

Moderátor Martin Veselovský se ptal také na problém agresivních fanoušků na fotbalových stadiónech. „Někteří lidé se chodí na zápasy poprat,“ míní Milan Chovanec a dodává, že přítomnost policie motivuje některé lidi k poprání. Jak tedy řešit agresivitu při fotbalových zápasech?

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: mav , šše
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.