Největší překvapení MS? Argentinci nepřežijí základní skupinu, předpovídá František Straka

26. červen 2018

Portugalsko a Španělsko potvrdily postup do osmifinále mistrovství světa ve fotbale. Suverénní ve skupině B ale rozhodně nebyly, o postup bojovaly do posledních minut – Portugalsko trápil Írán a Španělsko Maroko.

„Neříkej hop, dokud nepřeskočíš, a to se včera absolutně potvrdilo,“ hodnotí expert Radiožurnálu František Straka s tím, že nečekal takové problémy jak u španělského, tak portugalského týmu. Naopak ho přikvapily Írán i Maroko – dobrý fotbal se hraje nejenom v Evropě, ale i Asii a Africe.

František Straka: Argentinský tým je bez spiritu a elánu

Mistrovství světa v Rusku

Velký šok zažívají fotbaloví fanoušci Argentiny. Jejich mužstvo prohrálo na mistrovství světa s Chorvatskem vysoko 0:3 a hrozí mu, že nepostoupí ze skupiny do osmifinále.

Celý fotbalový svět je zvědavý hlavně na to, jak si povede Argentina. Ta je v kritické situaci, musí porazit Nigérii a mít lepší skóre než Island, pokud by vyhrál nad Chorvatskem. Jak složité pro Messiho a jeho spoluhráče před zápasem je tohle pustit z hlavy a koncentrovat se?

„Argentina plus Messi – obrovský respekt, a zatím nic. Jsem šokovaný, co se stalo s argentinským fotbalem. Tým nemá vůli chtít jít za vítězstvím,“ vysvětluje.

A jestli se budou prezentovat jako doposud, tak nemají šanci na postup – s tím ani Straka nepočítá. „To bude asi největší překvapení tohoto mistrovství světa, že Argentinci nepřežijí základní skupinu,“ uzavírá.

Sledujeme, co se děje v Rusku:

8:40 Postřehy Františka Straky

10:40 Reportáž zahraničního zpravodaje Martina Dorazína

13:40 Zákulísí se sportovním redaktorem Petrem Šedivým

Finále MS vysíláme na Radiožurnálu živě v neděli 15. července od 20:00. Celý program můžete najít na našem zpravodajském serveru iROZHLAS.

 

autoři: Jiří Chum , prh
Spustit audio